Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Σοβαρότατη ανακοίνωση των πολιτικών υπαλλήλων ΓΕΣ: «Ξαφνικά το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων από «φιλέτο» άρχισε να γίνεται βαρίδι.. – Παζάρι από το Δήμο Κοζάνης»

Σοβαρότατη ανακοίνωση των πολιτικών υπαλλήλων ΓΕΣ: «Ξαφνικά το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων από «φιλέτο» άρχισε να γίνεται βαρίδι.. – Παζάρι από το Δήμο Κοζάνης»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου-φιλέτου της Κοζάνης. Το Στρατόπεδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ», δυτικά της Κοζάνης, είναι έδρα της 9ης Μ/Π ΤΑΞ και καταλαμβάνει έκταση 400 περίπου στρεμμάτων. Εδώ και χρόνια έχει γίνει σαφές πως διεκδικείται δυναμικά, τον τελευταίο καιρό όμως το θέμα άρχισε και πάλι να παίζει.

Ο Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ΓΕΣ Δυτικής Μακεδονίας, έκανε προ ημερών μία ηχηρότατη παρέμβαση με την οποία αναδεικνύουν το θέμα, εκφράζοντας τις ανησυχίες των μελών του οι οποίοι είναι «μάρτυρες ενός ιδιότυπου παζαριού» μεταξύ της Υπηρεσίας τους και του Δήμου Κοζάνης. Αφήνουν μάλιστα αιχμές, για το πως η κατάσταση του στρατοπέδου εξελίσσεται, υπονοώντας πως το θέμα έχει ήδη μεθοδευθεί χωρίς να ληφθούν υπ” όψη τα αντικειμενικά στοιχεία.

Η συζήτηση που πρόκειται να ανοίξει τις επόμενες μέρες είναι μεγάλη, και μάλιστα προεκλογικά, ενώ οι απαντήσεις από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ, αλλά και του Δήμου Κοζάνης αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ΓΕΣ Δυτικής Μακεδονίας: 

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ιδιότυπου παζαριού μεταξύ της Υπηρεσίας μας και του Δήμου Κοζάνης. Το Στρδο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ», δυτικά της Κοζάνης, έδρα της 9ης Μ/Π ΤΑΞ καταλαμβάνει έκταση 400 περίπου στρεμμάτων. Υπήρξε επί σειρά ετών έδρα του Α΄ ΣΣ το οποίο καταργήθηκε στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Δομών μας.
Ο Δήμος Κοζάνης εδώ και 15 χρόνια εκπόνησε ένα φιλόδοξο νέο πολεοδομικό που περιελάμβανε, πλέον των χωροθετήσεων νέων οικισμών (από μετεγκαταστάσεις της ΔΕΗ), πανεπιστημιούπολη κ.α. -στις περιπτώσεις αυτές διαθέτουν αξιόλογα ποσά- την αξιοποίηση τμήματος ή ολόκληρου του Στρδου, όπως αυτό θα προέκυπτε από την παραχώρηση αυτού στην κυριότητα του Δήμου.
Επισημαίνουμε ότι, στη φιλοσοφία του νέου πολεοδομικού η παραχώρηση του Στρδου είναι κομβική, καθώς η πλειοψηφία των επεκτάσεων γίνεται δυτικά της Κοζάνης και το Στρδο με όλες τις υποδομές του έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Όλα αυτά τα χρόνια οι αιτιάσεις του Δήμου για παραχώρηση έπεφταν στο κενό, διότι πολύ απλά μιλάμε για ένα ενεργό Στρδο, του οποίου η μετεγκατάσταση απαιτεί ποσά που ούτε ο πιο εύρωστος Δήμος δεν μπορεί να καλύψει.
Επιπλέον, η ένταξη του Στρδου μας στο σχέδιο πόλης θα εκτόξευε την αξία του και το όφελος θα ήταν τεράστιο για την Υπηρεσία. Επισημαίνουμε ότι εφαπτομενικά του Στρδου υπάρχει στρατιωτική έκταση (γήπεδο) -εντός σχεδίου πόλεως- που έχει δοθεί για χρήση στο Δήμο με αντικειμενική αξία επταψήφια.
Αυτά μέχρι την τελευταία τριετία. Ξαφνικά το Στρδο φιλέτο άρχισε να γίνεται βαρίδι.
Οι εγκαταστάσεις και κατ” επέκταση το προσωπικό, άρχισαν να πλεονάζουν σε βαθμό που έπρεπε να βρούμε κάποιον να μας διευκολύνει, να μας απαλλάξει από περιττές εκτάσεις με μηδαμινά ανταλλάγματα, κοψοχρονιάς δηλαδή.
Αποφασίσαμε λοιπόν, εντελώς τυχαία, προεκλογικά να «ξεφορτωθούμε» 200 στρέμματα και να τα χαρίσουμε στο Δήμο Κοζάνης. Με ποιο αντάλλαγμα θα ρωτήσει κάποιος;
Με το να στριμωχθούμε σε παλιές υφιστάμενες εγκαταστάσεις, με την όποια συντήρηση να την αναλάβει ο Δήμος με κόστος έναν μέσο εξαψήφιο αριθμό, πολλαπλάσια υποδεέστερο της πραγματικής αξίας. Από πότε ο σχεδιασμός και οι ανάγκες της Στρατιωτικής Υπηρεσίας ρυμουλκούνται από τις εμμονικές επιθυμίες του εκάστοτε Δήμου;
Είναι γνωστό ότι για πολλά ανενεργά Στρδα που παραχωρήθηκαν υπήρξαν γενναία αντισταθμιστικά οφέλη, κατόπιν σκληρής διαπραγμάτευσης, για την Υπηρεσία, ενώ στον αντίποδα πληθώρα στρδων που αποδόθηκαν στους Δήμους κατέληξαν ως αμαξοστάσια απορριμματοφόρων καθώς δεν υπήρχαν τα κονδύλια από τους ΟΤΑ για την αξιοποίηση τους.
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και έκδηλη ανησυχία τις εξελίξεις ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

ΚΟΙΝ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. Καρυπίδη Θεόδωρο
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ
Ζεμπελιάδου Γεωργία, Καρυπίδη Θεόδωρο, Κασαπίδης Γεώργιος,
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Δημητριάδης Μίμης, Θεοφύλακτος Ιωάννης, Κασαπίδης Γεώργιος, Μουμουλίδης Θέμης, Ντζιμάνης Γεώργιος.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Κεχαγιάς Φώτιος, Κύργιας Κωνσταντίνος, Μαλούτας Λάζαρος, Μιχαηλίδης Κυριάκος, Σημανδράκος Ευάγγελος.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Επιμορφωτικό εργαστήριο εκπαιδευτικών από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά http://www.cty-greece.gr) και το CTY του ...