Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Όλοι στην Απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου στον Πεζόδρομο Κοζάνης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Όλοι στην Απεργία της Τετάρτης 17 Μαΐου στον Πεζόδρομο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες,

Δεν έχουμε ώρα για χάσιμο. Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν να ισοπεδώνουν τη δική μας ζωή για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Μαζί με το σωματείο μας, μαζί με τους μικρούς αυταπασχο- λούμενους που υποφέρουν και αυτοί, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της Ελλάδας υψώνουμε τείχος αντίστασης. Σπάμε το φόβο και την απογοήτευση.

Κάθε χώρος δουλειάς να γίνει χώρος αντίστασης.

Κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα να γίνει αίτημα διεκδίκησης για την κάλυψη των σύγχρονων α- ναγκών.

Ήδη η κυβέρνηση με το κουαρτέτο έχουν συμ- φωνήσει σε νέο μνημόνιο για να εφαρμόσουν σκληρά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα ε- πιβάλουν αθλιότερες συνθήκες σκλαβιάς μέσα στους χώρους δουλειάς, νέα φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, νέο τσεκούρι στις συντά- ξεις. Είναι μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν σε όσα ήδη έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερ- νήσεις, εφαρμόζονται και τα ζούμε στο πετσί μας.

Για εμάς λόγος ξεσηκωμού είναι η τεράστια αδι- κία και εκμετάλλευση που βιώνουμε καθημερι- νά. Λόγος ξεσηκωμού είναι ότι δουλεύουμε για 300 και 400 ευρώ και μας λένε να είμαστε και ευχαριστημένοι, γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Αγανακτούμε, γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ε- μείς ζούμε σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα και άλ- λοι φτιάχνουν αμύθητες περιουσίες στις πλάτες μας.

Την ώρα που μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες γιατί υπάρχει κρίση και είναι δύσκολα για όλους, οι 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο λια- νεμπόριο   συνεχίζουν   να   αυξάνουν   τα   κέρδη

τους. Πώς το κάνουν αυτό; Με εμποροϋπάλληλους φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους που θα μπορούν να τους ξεζουμίζουν καθημερινά, με φοροαπαλλαγές, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, εργασιακή ζούγκλα, συμβάσεις εργασίας στα μέτρα τους, με κατάργηση της Κυρια- κής Αργίας και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν, με την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών κ.α.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον εργασιακό Μεσαίωνα στον κλάδο, μετατρέποντας τους εργα- ζόμενους σε δούλους των επιχειρηματιών ομίλων και των πολυεθνικών, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις. Απέναντι μας έχουμε ενιαία όλη τη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου! Σκλαβενί- της, My market, Bασιλόπουλος, Market in, LIDL, Μασούτης, Καρυπίδης, και πάει λέγοντας, έχουν ενιαία γραμμή απέναντι μας!

Μέσα σε όλα και η κατάργηση της Κυριακής Αργίας ήταν και είναι πάγιο αίτημα των πολυε- θνικών και όλων των μεγαλεμπόρων. Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υ- λοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσι- μο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ω- ράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καθημερινά δεν κρύβεται πίσω από τις διαφημίσεις του «καλού αφεντικού», τις έρευνες για τα «Best Workplaces» και την πρεμούρα τους να μας δείξουν ότι είμαστε …μια οικογένεια, ότι έχουμε …κοινά συμφέροντα. Είναι γραμμένη στα πρόσωπα μας η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το τι μας ξημερώνει, αν θα έχουμε δουλειά, αν θα καλύψουμε τις ανάγκες τις δικές μας και της οικογένειας μας, αν το παιδί θα μπορέσει να πάει στον παιδικό σταθμό, αν αρρωστήσω τι θα κάνω και πολλά άλλα που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχόμαστε στον 21ο αιώνα.

Να πάρουμε αποφάσεις συμμετοχής στην Απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί. Να μη συνεχίσουμε στο δρόμο της ατομικής λύσης, όχι ο καθένας για τον εαυτό του. Έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν μέσα στους χώρους δουλειάς. Βλέπουμε κα- τάματα ποιο είναι το μοντέλο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμά- των, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δου- λειάς.

Σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρό- βλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, βελτίωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις κα.

Η οργάνωση της Απεργίας στις 17 Μάη θα είναι ένα πρώτο βήμα. Η συμμετοχή μας θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας, στα αιτήματα μας.

Οργανώνουμε εμείς την Απεργία, δίνουμε απεργιακή απάντηση στα μέτρα που φέρνουν προς ψήφιση.

Παλεύουμε για:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρό- νου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατά- ξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νό- μων.
  • Να σταματήσει η φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφά- λαιο, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
  • Προστασία των ανέργων. Επίδομα για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχει- ρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τη- λέφωνο, βασικά αγαθά.

Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μάη 2017 όλοι στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στις 10:30 πμ στον Πεζόδρομο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο: Τιμήθηκε η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανάρτηση του διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαιδας Σταυρό Παπασωτηρίου για την σημερινή παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή:   «#Παγκόσμια_Ημέρα_Νοσηλευτών! Τιμήσαμε ...