Αρχική > Slider > Σκληρή κόντρα ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ & Άρη Βατάλη – Καταγγέλλει τη ΓΕΝΟΠ για συνδιαλλαγή με τη Διοίκηση – Με την απόφασή του έθεσε εαυτόν εκτός συνδικαλιστικού κινήματος, λέει η ομοσπονδία

Σκληρή κόντρα ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ & Άρη Βατάλη – Καταγγέλλει τη ΓΕΝΟΠ για συνδιαλλαγή με τη Διοίκηση – Με την απόφασή του έθεσε εαυτόν εκτός συνδικαλιστικού κινήματος, λέει η ομοσπονδία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σοβαρεύει η κόντρα μεταξύ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και κυρίως του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη και του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ Άρη Βατάλη, για τη λευκή ψήφο που έδωσε ο δεύτερος στην ψηφοφορία του Δ.Σ. της ΔΕΗ της 7ης Μαΐου για τις διαδικασίες αποεπένδυσης της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, με επιστολή που απέστειλε στις 9 Μαΐου στη διοίκηση του Σωματείου «Σπάρτακος» , στο οποίο ανήκει τόσο ο ίδιος όσο και ο Άρης Βατάλης, ζήτησε να συγκληθεί η κεντρική ελεγκτική επιτροπή του σωματείου για το πρόσωπο του Άρη Βατάλη.

Με δική του επιστολή στον πρόεδρο και τον γραμματέα του «Σπάρτακου» ο  Άρης Βατάλης ζήτησε η διαδικασία αυτή «να γίνει το ταχύτερο δυνατό και σίγουρα έως το τέλος του μήνα», ενώ απείλησε εμμέσως και με προσφυγή στη δικαιοσύνη,  λέγοντας ότι επιφυλάσσεται «για κάθε νόμιμη ενέργεια». Συνόδευσε μάλιστα την επιστολή του με το εξής υστερόγραφο: «Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι, ιδιαίτερα τους σκοταδιστές.»

Ο Άρης Βατάλης έκανε μάλιστα και σοβαρότατες καταγγελίες για τη στάση της ΓΕΝΟΠ στο θέμα της αποεπένδυσης, αφήνοντας ερωτηματικά για το γιατί προσήλθε στο διάλογο με τη ΔΕΗ και με έγγραφα που παρουσίασε υποστήριξε ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν λειτούργησε προς όφελος των εργαζομένων και είχε συνδιαλλαχτεί με την διοίκηση.

Στο μεταξύ η ΓΕΝΟΠ εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Με την απόφασή του έθεσε εαυτόν εκτός συνδικαλιστικού κινήματος

«Η συνεδρίαση και οι αποφάσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ (7/5/2018) έχει καταγραφεί ως μια «μαύρη μέρα» για τον Όμιλο και τους χιλιάδες εργαζομένους του. Βέβαια, για ορισμένους δεν ισχύει το ίδιο…

Είναι εκείνοι που με τη στάση τους στην ψηφοφορία, άσχετα αν ψήφισαν υπέρ ή λευκό, πρόδωσαν όχι μόνον την επιχείρηση που τους έδωσε δουλειά αλλά και τους χιλιάδες συναδέλφους μας…

Ως εκ τούτου οι δηλώσεις και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα του Βατάλη Αρη εκθέτουν τον ίδιο. Τελεία.

Άλλωστε , όπως λέει και ο Σαββόπουλος « …έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις».

Τον παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων μας, εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ.

Για τους εργαζόμενους, τα Σωματεία-Μέλη και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με την απόφασή του αυτή έθεσε εαυτόν εκτός συνδικαλιστικού κινήματος.»

Η απάντηση του Άρη Βατάλη ήρθε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (face book):

«Χθές έκανα σοβαρότατες καταγγελίες και εμφάνισα έγγραφα που δείχνουν πως η πλέον ΑΣΟΠ της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΝ λειτούργησε προς όφελος των εργαζόμενων και είχε συνδιαλλαγή με την διοίκηση, για την πράξη μου αυτή, όπου φασιστικά εκ νέου εντάσσουν το λευκό στο ΝΑΙ.
Σήμερα με διέγραψε το γραφείο τύπου της από το Συνδικαλιστικό κίνημα.
Η γελοιότητα και ο ξεπεσμός ξεπέρασε κάθε όριο.
Το υγειές κομμάτι της ομοσπονδίας ήρθε η ώρα να απομονώσει το σάπιο και αυτό που μόνο κακό κάνει στους εργαζόμενους.»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη