Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Η σύσκεψη – παρωδία για τα Νοσοκομεία μας – O Επίκαιρος καταγράφει

Η σύσκεψη – παρωδία για τα Νοσοκομεία μας – O Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το σαββατοκύριακο, το τηλεοπτικό κοινό της Δυτικής Μακεδονίας είχε την ευκαιρία να δει με πόση προχειρότητα χειρίζεται το Κράτος το θέμα της Δημόσιας Υγείας. Σε μία τρόπον τινά …»σύσκεψη», που κλήθηκαν υπεύθυνοι και ανεύθυνοι, αρμόδιοι και αναρμόδιοι, διορισμένοι και αδιόριστοι, συζητήθηκε η εκ περιτροπής λειτουργία των παθολογικών κλινικών. Αποφασίστηκε – άκουσον άκουσον – τις χωρίς γιατρούς κλινικές να τις βαφτίσουμε «ανοιχτές», γιατί – λέει – είναι εγκληματικό να είναι κλειστές.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο ένας θεσμικός κατηγορούσε τον άλλο, και όλοι μαζί κατηγορούσαν τις πολιτικές που εφαρμόζονται (!). Παρόντες ήταν κυβερνητικοί Βουλευτές, η (διορισμένη από το Υπουργείο) Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και η Περιφερειακή Αρχή, η οποία στηρίζει την Κυβέρνηση. Δυστυχώς, από την ποιότητα της σύσκεψης, αλλά και τα αποτελέσματά της, συμπεραίνουμε πως πλέον δεν υπάρχει το πολιτικό ανάστημα στους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων να αντιμετωπίσουν κεφαλαιώδη προβλήματα και να επιβάλλουν λύσεις. Και όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του κ. Πολάκη, ο οποίος έφτιαξε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ μια ρόδινη εικόνα πως λύνονται όλα τα ζητήματα.
Η επικοινωνιακή διαχείριση της σύσκεψης
Παρόλο που δεν υπάρχουν γιατροί στον ορίζοντα, το μείζον θέμα των ημερών κατέληξε να είναι το γιατί εφαρμόστηκε η απόφαση για εκ περιτροπής λειτουργία, θέμα καθαρά επικοινωνιακής διαχείρισης.
Είναι αλήθεια πως η απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου δεν ήταν δεσμευτική αλλά συμβουλευτική. Δεν είναι όμως πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, μην ξεχνάμε πως με το ίδιο σύστημα λειτουργούν οι παιδιατρικές, αυτό δεν ενοχλεί όμως κανέναν.
Η Διοίκηση της ΥΠΕ, αφού δεν κατάφερε τόσους μήνες να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης και έχοντας καταφέρει να διατηρεί τα νοσοκομεία αδιοίκητα,  για άλλη μία φορά νίπτει τας χείρας της και φορτώνει τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης, στο ιατρικό προσωπικό (!).
13578871_10154217969903808_1710399455_n

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου η ετήσια γενική συνέλευση του Εορδαϊκού

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την ετήσια γενική συνέλευση του θα πραγματοποιήσει η ομάδα του Εορδαϊκού την προσεχή Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 8 ...