Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Με δυσκολίες και κενά στα ολοήμερα ξεκινά η σχολική χρονιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Με δυσκολίες και κενά στα ολοήμερα ξεκινά η σχολική χρονιά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με δυσκολίες ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Εορδαία, παρ’ ότι από πλευράς κενών σε δασκάλους και νηπιαγωγούς έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα, εκτός από τα ολοήμερα σχολεία στα οποία υπάρχουν κενά σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, Κατερίνα Ασπράγκαθου, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι τα κενά στα ολοήμερα θα καλυφθούν σύντομα με προσλήψεις εκπαιδευτικών από το ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι επειδή στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν πολλά κενά υπάρχουν πολλά σχολεία που δεν πρόκειται ν’ ανοίξουν.

Τα σχολεία πρόσθεσε, έχουν φοβερό πρόβλημα διότι δεν έχει καταβληθεί η τρίτη τακτική δόση- επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες.

Πρόβλημα χαρακτήρισε η κ. Ασπράγκαθου και το γεγονός ότι δεν έχει συσταθεί ακόμη το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) το οποίο θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί στο τρίτο μνημόνιο και αφορούν την παιδεία, αλλά και το θέμα της αξιολόγησης.

Ειδική αναφορά στο θέμα των κενών στα ολοήμερα σχολεία έκανε το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου της Πρωτοβάθμιας, Αλεξάνδρα Γρηγοριάδου, λέγοντας ότι «έχουμε πολλές ελλείψεις στις ειδικότητες στα σχολεία σε γυμναστές, μουσικούς και δασκάλους ξένων γλωσσών και αναμένουμε το αργότερο σε 15 μέρες τουλάχιστον να έχουν καλυφθεί αυτά τα κενά.»

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη