Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Σφοδρή η αντιδικία των νομικών του Δήμου» καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων

«Σφοδρή η αντιδικία των νομικών του Δήμου» καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Εντός του επόμενου μήνα θα εκδοθεί η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν σήμερα το πρωί οι 12 Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Κοζάνης κατά της απόφασης απόλυσής τους.

Υπενθυμίζουμε ότι με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης που εξέτασε την αγωγή τους ενάντια στη διαθεσιμότητα οι 12 αυτοί εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους αφού το Δικαστήριο «υποχρεώνει το Δήμο Κοζάνης να αποδέχεται τις υπηρεσίες των σχολικών φυλάκων, καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές τους», όπως είχε δηλώσει τότε ο δικηγόρος Γεώργιος Φίσκας στον «Π».

Οι εργαζόμενοι αυτοί απολύθηκαν τέλη Νοεμβρίου 2014 με απόφαση του δικαστηρίου που εξέτασε την αγωγή τους, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η πολιτεία έχει το δικαίωμα να καταργεί θέσεις εργασίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης από την πλευρά του σε σημερινές δηλώσεις του στον «Π» στάθηκε κυρίαρχα στο γεγονός της «σφοδρής» όπως χαρακτήρισε «αντιδικίας από πλευράς των νομικών εκπροσώπων του Δήμου Κοζάνης».

Όπως ανέφερε αναλυτικότερα «ο πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ των σχολικών φυλάκων και κατά της διαθεσιμότητάς τους το ίδιο και η Δημοτική αρχή. Βλέπουμε όμως πως η πλευρά των νομικών εκπροσώπων του Δήμου Κοζάνης ασκεί σφοδρή αντιδικία για το θέμα της επαναπρόσληψης εναντίον των συναδέλφων μας».

Ως προς τα όσα ισχυρίστηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Δήμου Κοζάνης ο κ. Χριστοφορίδης συνέχισε στεκόμενος κυρίαρχα στο γεγονός πως «υποστηρίχθηκε πως οι εργαζόμενοι αυτοί Σχολικοί Φύλακες θα μπορούσαν να προσληφθούν σε άλλες θέσεις π.χ. στο Νοσοκομείο.  Υποστήριξαν οι νομικοί του Δήμου δηλαδή ότι θα μπορούσε να γίνει μετάταξή τους σε άλλες θέσεις εργασίας», κάτι που όπως σχολίασε ο ίδιος «δεν μπορεί να γίνει για όλους αφού υπάρχουν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια πρόσληψης στις θέσεις αυτές, τα οποία πολλοί συνάδελφοί μας δεν πληρούν, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται. Άρα, η πρόταση της νομικής εκπροσώπησης του Δήμου δεν έχει βάση…», σχολίασε. Ως προς τη στάση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης ανέφερε: «Εμείς, γνωρίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος δήλωνε δίπλα μας. Τουναντίον σήμερα, γίναμε μάρτυρες μιας σφοδρής αντιδικίας».

Μάλιστα, όπως παρουσίασε στον «Π» ο Σύλλογος και ο ίδιος προσωπικά θα επισκεφθούν τον κ. Ιωαννίδη τις επόμενες ημέρες ώστε να τον ενημερώσουν για την εξέλιξη της δίκης από τον οποίο και θα ζητήσουν μια ξεκάθαρη απάντηση-στάση από πλευράς του επί του θέματος αφού όπως είπε και ο κ. Χριστοφορίδης «για τα επόμενα 5 χρόνια θα συνεργαζόμαστε με τη νέα Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και οφείλουμε να γνωρίζουμε τις προθέσεις τους…», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως οι 12 εργαζόμενοι του Δήμου Κοζάνης ναι μεν έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους, όμως ακόμη δεν έχουν πληρωθεί κανέναν μισθό κάτι που όπως εξήγησε και ο κ. Χριστοφορίδης «οφείλεται σε ένα κεντρικό πρόβλημα. Χρειάζεται να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να εξασφαλιστεί το κονδύλι και να πληρωθεί η μισθοδοσία των Σχολικών Φυλάκων».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team