Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Σειρά επισκέψεων στα Υπουργεία από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς και την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

Σειρά επισκέψεων στα Υπουργεία από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς και την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣειρά επισκέψεων στα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εξωτερικών πραγματοποίησε σήμερα  ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Νικόλαος Κατσάνος, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, Δημήτρη Κοσμίδη και τον Οικονομικό Σύμβουλο των δύο οργάνων, Νικόλαο Ρίζο, προκειμένου να θέσουν οικονομικά και φορολογικά θέματα που επιβαρύνουν τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις, καθώς και ζητήματα ενίσχυσης της εξωστρέφειας του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ιωάννη Τσακίρη, στον οποίο ανέλυσαν το ζήτημα της μη αποδοχής εμβασμάτων από τις επιτροπές αξιολόγησης των επενδυτικών προγραμμάτων που εξοφλήθηκαν μέσω των Διεθνών Δημοπρατηρίων Γούνας, ζητώντας την τροποποίηση του σχετικού νόμου προκειμένου να διευκολυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεζυρόπουλο, ζητήθηκε η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας για τα προϊόντα γούνας, προκειμένου να αυξηθούν οι πωλήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καταστούν τα ελληνικά προϊόντα ανταγωνιστικά έναντι αυτών που παράγονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου δεν υφίσταται το εν λόγω μέτρο.

Επίσης, στον κ. Βεζυρόπουλο έθεσαν τελωνειακής φύσεως θέματα, ζητώντας την παρέμβασή του για διευκόλυνση των διαδικασιών που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Ε.  οι οποίες δεν έχουν εναρμονιστεί με την ελληνική νομοθεσία, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της εξαγωγικής δραστηριότητας των γουνοποιών.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης των κ.κ. Κατσάνου και Κοσμίδη στην Αθήνα ήταν το υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκαν με τον αν. υπουργό, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον αρμόδιο για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας υφυπουργό, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, όπου συζήτησαν θέματα ανταγωνιστικότητας και επίλυσης προβλημάτων των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ρωσία.

Τα στελέχη της κυβέρνησης άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των γουνοποιών, δεσμευόμενοι να τα εξετάσουν και να προχωρήσουν στη λήψη αποφάσεων, βάσει των υπομνημάτων που τους κατατέθηκαν από τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και Μιχάλης Παπαδόπουλος, τους οποίους η διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ευχαριστεί θερμά για την άμεση ανταπόκριση και τον προγραμματισμό των επισκέψεων στα εν λόγω υπουργεία, καθώς και το μεγάλο ενδιαφέρον τους – που έμπρακτα απέδειξαν – για τον κλάδο της γούνας.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥΝΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Συναντήσεις με Υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης, πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Όργανα – Σωματεία του κλάδου, πραγματοποιήθηκε κάθοδος κλιμακίου στην πρωτεύουσα αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.  κ. Δημήτριο Κοσμίδη, τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Νικόλαο Κατσάνο και τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. και των μελών της κ. Νικόλαο Ρίζο, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της Ελληνικής Γουνοποιίας και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Παρόντες στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Εξωτερικών,  ήταν και οι  Βουλευτές της Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και της Ν.Δ.  Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  με τον Υφυπουργό Οικονομικών,  Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο κ. Κοσμίδης επικεντρώθηκε στο φόρο πολυτελείας και στα προβλήματα που δημιουργεί, τονίζοντας πως τα έσοδα του δημοσίου από τον συγκεκριμένο φόρο όσον αφορά στα προϊόντα γούνας  είναι ελάχιστα, η δε επίδραση στο εμπορικό ισοζύγιο είναι παντελώς ασήμαντη. Επεσήμανε επίσης πως επιβάλλεται η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας καθώς τα οφέλη για την Εθνική Οικονομία θα είναι πολλαπλάσια.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη, ο κ. Κοσμίδης  ανέλυσε το ζήτημα της μη αποδοχής των εμβασμάτων (πληρωμών) από τις επιτροπές αξιολόγησης των επενδυτικών προγραμμάτων που εξοφλήθηκαν μέσω των διεθνών δημοπρατηρίων της γούνας (Διεθνή Χρηματιστήρια Εμπορευμάτων).  Παράλληλα ζητήθηκε από τον Υφυπουργό να τροποποιηθούν οι Νόμοι  3299/04, 3908/11 και 4399/16,  με σκοπό να γίνονται αποδεκτές οι  πληρωμές που πραγματοποιούνται από τα διεθνή δημοπρατήρια για την εξόφληση τιμολογίων των επενδύσεων.  Η εν λόγω τροποποίηση θα διευκολύνει και την εν γένει ρευστότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων και ειδικά  των μικρομεσαίων.

Όσον αφορά την προώθηση και προβολή της Ελληνικής Γουνοποιίας, ο κ. Κοσμίδης κατέθεσε τις προτάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στον Αν. Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στον αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Βουλευτές κ. Γεώργιο Αμανατίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κα Βίκυ Βρυζίδου (Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης), κα Ολυμπία Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ  Π.Ε. Καστοριάς),  με το μέλος του επόμενου Δ.Σ. του Enterprise Greece κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη και  με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με σκοπό την άσκηση πολιτικού  lobbying και τη σύσφιξη των σχέσεων των πολιτικών φορέων με τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Με το πέρας των συναντήσεων ο κ. Κοσμίδης δήλωσε «Παρουσιάσαμε στη νέα Κυβέρνηση μέρος των σημαντικότερων  προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας. Είναι θέματα που  επιβάλλεται να λυθούν άμεσα, προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη στον κλάδο μας και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Τα πολιτικά στελέχη άκουσαν με προσοχή τα αιτήματά μας και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων. Στο σημείο αυτό θα ήθελα ευχαριστήσω τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. κ. Νικόλαο  Ρίζο για τις επιστημονικές του εισηγήσεις και    τον Βουλευτή της Ν.Δ. Κοζάνης  κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους Υπουργούς».

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΔΕΥΑ Φλώρινας: Προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης τη νύχτα για να δημιουργούνται αποθέματα νερού- Έκκληση για χρήση νερού μόνο για οικιακές ανάγκες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Λόγω μείωσης της παροχής του νερού στο ποτάμι της Δροσοπηγής, από το οποίο υδρεύεται η πόλη της Φλώρινας ...