Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σε πλήρη εγκατάλειψη ο νέος Εργατικός οικισμός Πτολεμαΐδας – Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στα ακατοίκητα κτήρια

Σε πλήρη εγκατάλειψη ο νέος Εργατικός οικισμός Πτολεμαΐδας – Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στα ακατοίκητα κτήρια

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους κατοίκους του νεώτερου συγκροτήματος  Εργατικών Κατοικιών του ΟΕΚ στην Πτολεμαΐδα, πίσω ακριβώς από το μνημείο που ανήγειρε η ΔΕΗ για να τιμήσει τους λιγνιτωρύχους που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, για το γεγονός ότι ο οικισμός αυτός βρίσκεται εδώ και χρόνια κυριολεκτικά στο περιθώριο.

Χόρτα και σκουπίδια πνίγουν τον οικισμό αυτό του ΟΕΚ, ενώ συνεχίζουν να ρημάζουν κυριολεκτικά τα κτήρια με τα 38 κενά διαμερίσματα τα οποία ανεγέρθηκαν για λογαριασμό της ΔΕΗ, που είχε παραχωρήσει την έκταση για την ανέγερση των Εργατικών Κατοικιών, αλλά ουδέποτε παρέλαβε επικαλούμενη κακοτεχνίες, που όμως δεν επιδιορθώθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να παραμένουν κενές πολλά χρόνια τώρα και να αποτελούν εστίες μόλυνσης. Καθώς, εκτός από το γεγονός ότι τα εγκαταλελειμμένα αυτά κτήρια έχουν βανδαλιστεί κατ’ επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια, από διάφορους επιτήδειους οι οποίοι αφαίρεσαν οτιδήποτε μπορούσαν, είδη υγιεινής, πόρτες παράθυρα κλπ, τα κτήρια αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης, καθώς κατά καιρούς προσφέρουν στέγη σε χρήστες ναρκωτικών και άστεγους, ακόμα και οικονομικούς μετανάστες που έρχονται κατά καιρούς για εποχική εργασία στην περιοχή μας.

«Είναι πραγματικά απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στο νεώτερο συγκρότημα Εργατικών Κατοικιών της Πτολεμαΐδας», κατήγγειλε κάτοικος των νέων Εργατικών Κατοικιών στον «Π»,  τονίζοντας ότι «ο οικισμός είναι κυριολεκτικά εγκαταλειμμένος και πνιγμένος στα χόρτα, φοβόμαστε να βγουν τα παιδιά μας να παίξουν. Μέχρι και πέρσι ερχόταν τουλάχιστον από το δήμο και έκοβαν και καθάριζαν τα χόρτα, αλλά φέτος δεν φάνηκαν ακόμα και ο οικισμός είναι πνιγμένος στα χόρτα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Είμαστε και εμείς δημότες και πρέπει κάποτε να ασχοληθεί και με μάς ο δήμος.»

«Είναι ντροπή αυτό που ζούμε εμείς εδώ στις Εργατικές Κατοικίες. Ο δήμος είναι άφαντος, αναγκαζόμαστε και καθαρίζουμε μόνοι μας τα χόρτα από διπλανά κτήρια, που είναι ακατοίκητα, γιατί φοβόμαστε μη μας φάνε τα φίδια», δήλωσε άλλη κάτοικος του οικισμού του ΟΕΚ. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «ούτε τις λάμπες που καίγονται δεν έρχονται να αλλάξουν κι αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε μόνοι μας εμείς κάποιες για να μπορούμε να κυκλοφορούμε το βράδυ.»

Τα χόρτα και τα σκουπίδια, όμως, αφορούν μέρος μονάχα των διαμαρτυριών των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών, αφού αυτό που τους καίει πραγματικά και ζητούν χρόνια τώρα, είναι να ανακαινιστούν τα κοινόχρηστα κτήρια για τους οικιστές και να δοθεί λύση με τα κενά- ακατοίκητα κτήρια «για να πάψει ο οικισμός αυτός του ΟΕΚ να θυμίζει οικισμό φάντασμα», όπως τόνισε άλλος κάτοικος, εκφράζοντας μάλιστα την απορία «γιατί εξακολουθούν να παραμένουν αναξιοποίητα όλα αυτά τα κτήρια για την ανέγερση των οποίων δαπανήθηκαν υπέρογκα χρηματικά ποσά.»

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη