Αρχική > Slider > Σε κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι του Ν. Κοζάνης τον Οκτώβρη – “Τις συντάξεις μας δεν τις χρωστάμε στους δανειστές” τόνισαν σε σύσκεψη της επιτροπής αγώνα

Σε κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι του Ν. Κοζάνης τον Οκτώβρη – “Τις συντάξεις μας δεν τις χρωστάμε στους δανειστές” τόνισαν σε σύσκεψη της επιτροπής αγώνα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε οργάνωση του αγώνα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν οι ομοσπονδίες και τα σωματεία συνταξιούχων, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Στους αγώνες αυτούς ενάντια στις πετσοκομμένες συντάξεις και στα δικαιώματα των απόμαχων της δουλειάς, αποφάσισαν να συμμετέχουν και οι συνταξιούχοι της περιοχής, σε ευρεία σύσκεψη – συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης, στο κινηματοθέατρο «Φίλιππος», στην Κοζάνη.

Η πρόταση του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής, Χρήστου Ψαλλίδα, για συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 3 Οκτώβρη και διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Κοζάνη, έγινε αποδεκτή από το σώμα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, μίλησαν και μετέφεραν τον αγωνιστικό χαιρετισμό των συνταξιούχων όλης της χώρας, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Χρήστος Κολοβός, καλώντας τους συνταξιούχους της περιοχής να δώσουν μαζική και δυναμική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Δ. Κουμπούρης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή σύσκεψη της Κοζάνης εντάσσεται στο πλαίσιο των συσκέψεων που πραγματοποιούμε πανελλαδικά, για να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα σωματεία μας και τους συνταξιούχους να οργανώσουν τον αγώνα τους για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, για να μπορέσουμε να δώσουμε μαζική, αγωνιστική απάντηση απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, που μας τσάκισαν τη ζωή. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο την περικοπή των συντάξεών μας, τη μείωση των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, τα δικαιώματα που πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή. Δεν χρωστάμε σε κανέναν δανειστή τις συντάξεις μας, δεν τις δανειστήκαμε, τις δουλέψαμε στα εργοστάσια, στα μικρομάγαζα, στους χώρους δουλειάς. Τις διεκδικούμε μέχρι τέλους, μαζί με όλα μας τα δικαιώματα. Αυτόν τον χαρακτήρα έχουν οι συσκέψεις που γίνονται αυτή την περίοδο, καθώς και η σύσκεψη της Κοζάνης. Φυσικά δεν παλεύουμε μόνο για τους εαυτούς μας, παλεύουμε για τα παιδιά μας που κι’ αυτά έρχονται με ανεργία, με φτώχεια, με μερική απασχόληση και ανασφάλιστα, να τραβήξουν τον σταυρό του μαρτυρίου που δουλεύει για τους λίγους».

Υπογράμμισε ότι «στην Αθήνα το μεγάλο συλλαλητήριο των συνταξιουχικών ομοσπονδιών και σωματείων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 3 του Οκτώβρη και εδώ στην Κοζάνη η πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιούχων του Νομού είναι για τις 9 Οκτώβρη, αλλά αυτό θα αποφασιστεί από τα σωματεία της περιοχής. Φυσικά, θα γίνουν συλλαλητήρια και στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κρήτη και σ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με απόφαση των κατά τόπους σωματείων».

Κάλεσμα αγώνα προς τους συνταξιούχους της περιοχής απηύθυνε κι ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Χρήστος Κολοβός, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί μια δυναμική απάντηση, που θα βάλει φρένο στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων όλων των προηγούμενων ετών.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας