Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς – Αυστηρότατα μέτρα και στον υπόλοιπο νομό – Χαρδαλιάς: «Εκπέμπουμε SOS»

Σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς – Αυστηρότατα μέτρα και στον υπόλοιπο νομό – Χαρδαλιάς: «Εκπέμπουμε SOS»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Η κατάσταση είναι κρίσιμη» – Ενίσχυση νοσοκομείου – ΕΚΑΒ

Στη λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα οδηγείται η κυβέρνηση για τη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας Καστοριάς και τρείς δήμους στην ΠΕ Καστοριάς, τους Δήμους Καστοριάς, ορεστίδος και Νεστορίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε καραντίνα τίθεται από σήμερα το βράδυ στις 8 η ΔΕ Μεσοποταμίας Καστοριάς, που θα διαρκέσει 14 ημέρες. Με την καραντίνα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από την Μεσοποταμία.

Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν για τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Ξάνθης και Μύκης. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα το βράδυ στις 8. Απαγορεύεται η έξοδος των πολιτών από τις 8 τις βραδινές ώρες μέχρι τις 8 τις πρωινές.

Επίσης, αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για παροχή βοήθεια σε ηλικιωμένους, για τελετή και για σύντομη μετακίνηση (Β 4, Β5 και Β6). Για μετάβαση σε τελετή εξαιρούνται αυστηρά οι στενοί συγγενείς. Για βόλτα στο κατοικίδιο, κατ’ εξαίρεση σε απόσταση 15 λεπτών από την οικία.

Επίσης, σε αυτές τις περιοχές, στα σούπερ μάρκετ θα ψωνίζει ένας πελάτης ανά 20 τμ και στις λαϊκές αγορές, ένας πάγκος ανά 10 μέτρα και όλοι οι πάγκοι στην ίδια πλευρά του δρόμου.

Συνδρομή θα υπάρχει από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Επίσης, ενισχύονται τα νοσοκομεία, με 3 στρατιωτικούς γιατρούς να πηγένουν στο νοσοκομείο Καστοριάς καθώς και 6 νοσηλευτές. Ενώ με δύο οχήματα ΕΚΑΒ και πληρώματα, ενισχύονται οι περιοχές δήμων Νεστορίου, Καστοριάς (και για το δήμο Ορεστίδος).

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν σπίτι, να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση και κάθε περιττή επαφή και να προμηθευτούν προμήθειες πολλών ημερών αλλά και φάρμακα για πολλές ημέρες.

«Εκπέμπουμε SOS. Κάνουμε έκκληση σε κάθε συμπολίτη μας για 14 ημέρες να μείνει σπίτι. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος. Ας μείνουμε σπίτι, ο έλεγχος θα είναι αυστηρός», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team