Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σε εξέλιξη η φετινή συγκομιδή του κρόκου Κοζάνης – Αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για τη συμφωνία με την Κίνα

Σε εξέλιξη η φετινή συγκομιδή του κρόκου Κοζάνης – Αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για τη συμφωνία με την Κίνα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


1000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η συγκομιδή του κρόκου, του θαυματουργού φυτού που φύεται στα χωριά της Κοζάνης. Η φετινή σεζόν θα δώσει πολύ ποιοτικό φυτό, όπως εκτιμάει ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη εκτιμήσεις για το που θα φτάσει η φετινή παραγωγή.

Πέρυσι η παραγωγή του κρόκου άγγιξε τους 4 τόνους προϊόντος, ενώ εφέτος εκτιμάται ότι συμμετέχουν ενεργά περί τους 1000 οικογένειες παραγωγών  από τα 16 χωριά της ευρύτερης περιοχής (Κρόκος, Καρυδίτσα, Άνω Κώμη, Κάτω Κώμη κ.α.).

Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης Νίκος Πατσιούρας, τόνισε πως η συγκομιδή του λουλουδιού έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, ίσως και αργότερα, μιας και κάποιοι παραγωγοί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να συλλέγουν το προϊόν.

«Η φετινή ποιότητα του προϊόντος είναι πολύ καλή, ενώ ποσοτικά δεν μπορούμε ακόμη να ξέρουμε πως θα κινηθούμε», απάντησε σχετικά ο κ. Πατσιούρας, λέγοντας πως είναι νωρίς ακόμη να υπάρχει εικόνα για τη φετινή παραγωγή.

Εντωμεταξύ, η μεγάλη μείωση των τιμών του προϊόντος από το Ιράν, επηρεάζει και τις τιμές στην εγχώρια παραγωγή, μιας και το Ιράν έριξε τις τιμές φέτος κατά 50%.

Εντωμεταξύ, σε πολύ καλό επίπεδο είναι και η συμφωνία με την Κίνα για εξαγωγή του κρόκου στην τεράστια αυτή αγορά, με τον κ. Πατσιούρα να τονίζει πως μένει να πέσουν οι υπογραφές.

(οι φωτογραφίες είναι της Σούλας Παλέντζα)

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη