Αρχική > Slider > Σε έξαρση η εποχική γρίπη – Κι άλλος ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Σε έξαρση η εποχική γρίπη – Κι άλλος ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη, με συνέπεια να κατακλύζονται τα νοσοκομεία της χώρας από ασθενείς που νοσούν από γριπώδη νοσήματα, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει την περίοδο αυτή και στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου μάλιστα άλλο ένα άτομο μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-ptolemeos.gr, πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας 55 ετών, ο οποίος εισήχθη με γριπωδη συμπτώματα στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου, και το απόγευμα λόγω ότι παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα αφού διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Υπεβλήθη σε τεστ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον ιό Η1Ν1, το οποίο εστάλη στο Εργαστήριο του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος.

Στο μεταξύ θορυβημένη είναι η τοπική κοινωνία στην Εορδαία αλλά και την ευρύτερη περιοχή, από το θάνατο ενός 52χρονου άντρα από την εποχική γρίπη και βεβαρημένη υγεία, ο οποίος υπέκυψε στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης λόγω επιπλοκών που παρουσίασε από τη γριπη. Βελτιωμένη εμφανίζεται ωστόσο η κατάσταση της 72χρονης γυναίκας η οποία είχε μεταφερθεί επίσης στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου λόγω επιπλοκών από τη γρίπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντείνονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ οι συστάσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, αλλά και για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι, εγκυμοσύνη, παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα ή παχυσαρκία).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα σχολεία και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές, που συνοψίζονται στα κάτωθι:

Καλός και συχνός αερισμός των αιθουσών, τακτικό πλύσιμο χεριών, βήχας και φτέρνισμα σε χαρτομάντιλο ή την εσωτερική επιφάνεια του αγκώνα, ενώ για όσους μαθητές νοσούν από γρίπη επιβάλλεται να μένουν στο σπίτι.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη