Αρχική > Slider > Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 31/08/2016

Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 31/08/2016

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Κατά καιρούς έχουμε λοιδορήσει τη γενιά των γονιών μας, τη γενιά του πολυτεχνείου, για πολλά απ’ τα δεινά που ζούμε σήμερα. Δικαίως. Είναι μια γενιά που έζησε πάνω απ’ το βιοτικό της επίπεδο και μπόλιασε με κάκιστη νοοτροπία την κουλτούρα μας.

Αν σε κάτι επένδυσε, πάντως, και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε είναι η μόρφωση των παιδιών της. Για πολλούς γονιούς, το να ανέβει το παιδί τους μορφωτικά, κοινωνικά, οικονομικά ήταν στόχος ζωής.

Πείτε με αιρετικό, πείτε με αλλοπρόσαλλο αλλά στην Ελλάδα της δήθεν δωρεάν παιδείας, στην οποία οι οικογένειες φτύνουν αίμα για τη μόρφωση των παιδιών τους πληρώνοντας φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κτλ, γονείς και κηδεμόνες έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν το πρώτο πληθυντικό για την εισαγωγή των παιδιών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο πληθυντικός αυτός, λοιπόν, είναι μια στιγμιαία ή και διαρκής καμιά φορά συναισθηματική έκφραση της διαρκής καθημερινής τους πάλης. Μία μάχη με το χρόνο που δίνουν όλοι τους για το μεροκάματο, για τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις που ‘’τρέχουν’’.

Παραβλέποντας το οικονομικό κομμάτι, δε θα ξεχάσω τις προσευχές της μητέρας μου, τα φαγητά του γούστου μου που με έκανε, τους άπειρους χυμούς που έστυβε γιατί είχε διαβάσει ότι έκαναν καλό στη σκέψη. Δε θα ξεχάσω τον πατέρα μου, που γυρνούσε απ’ τη δουλειά και κλειδωνόταν στην κρεβατοκάμαρα γιατί είχε την κακιά συνήθεια να βάζει την τηλεόραση στο τέρμα. Είναι πάρα πολλά.

Κανένας δε μπορεί να στερήσει σε κανέναν γονέα το δικαίωμα στη συμμετοχή της χαράς του παιδιού του.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, συγχαρητήρια και στους γονείς.

Και μία φιλική συμβουλή: Μη γίνετε σαν τον Τσίπρα…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Παύλος Λαφαζανίδης