Αρχική > Slider > Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 24/08/2016

Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 24/08/2016

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μία απ’ τις αγαπημένες μου ασχολίες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων είναι να διαβάζω αυτές τις συγκινητικές ιστορίες νέων ανθρώπων που βρίσκονται πίσω απ’ τα μετάλλια. Κοινός παρονομαστής των επιτυχιών είναι οι ίδιοι οι γονείς κάτι που επιβεβαιώνεται και στο ανώτερο επαγγελματικό επίπεδο ότι τα πάντα είναι θέμα παιδείας που ξεκινά απ’ την ίδια την οικογένεια.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, χρυσή ολυμπιονίκης στο επί κοντώ, ήταν ένα κορίτσι με διαρκείς επιτυχίες από τα μαθητικά της χρόνια. Παιδί ανοιχτόμυαλων γονιών, οι οποίοι την προέτρεψαν το 2009, στην αρχή της κρίσης να μεταναστεύσει. Όταν οι περισσότεροι λέγαμε ότι θα διαρκέσει λίγο και θα έρθει η ανάπτυξη. Ακόμα την περιμένουμε….

Φεύγει, λοιπόν, με υποτροφία στην Αμερική, στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ  να σπουδάσει βιολογία, κάνει το μεταπτυχιακό της ενώ παράλληλα συνεχίζει να σχίζει τους αιθέρες του επί κοντώ.. Διαβάζοντας το βιογραφικό της, απλά , προβληματίζεσαι για το τι έχεις κάνει μέχρι τώρα στη ζωή σου.

Τι παράξενο παιδί η Στεφανίδη. Ενώ θα μπορούσε να μπει χωρίς εξετάσεις στη γυμναστική ακαδημία, να πάρει πριμοδότηση για τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, να ανοίξει προποτζήδικο, να γίνει υφιστάμενη με βαθμό ανθ/γου του ακομβίωτου στρατάρχη μας και σε κάθε της ευκαιρία να κατηγορεί το κράτος για τις ανύπαρκτες υποδομές (θέμα το οποίο σηκώνει μεγάλη κουβέντα και είμαι εναντίων οποιαδήποτε κρατικής χορηγίας), επιλέγει με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών το δύσκολο δρόμο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η προσωποποίηση όλων αυτών που σιχαίνεται ο Συριζα, την αριστεία που είναι ρετσινιά και την καριέρα που είναι χολέρα. Μισεί τα παιδιά που προκόβουν, όταν τα ‘’δικά’’ τους, πετούν μολότοφ, κλέβουν τράπεζες και στη συνέχεια έχουν την καλύτερη νομική υπεράσπιση.

Είμαι σίγουρος, ότι αν μπορούσε ο Συριζα, θα θέσπιζε έλεγχο πολιτικών φρονημάτων για τους Έλληνες αθλητές. Δεν μπορεί να πηγαίνει ο οποιοσδήποτε, επειδή είναι ο καλύτερος, να κάνει τον σταυρό του, να τυλίγεται με τη γαλανόλευκη, να βουρκώνει στον Εθνικό Ύμνο. Ενισχύονται τα φασιστικά πρότυπα.

Οι τύποι βλέπουν τέτοιες συμπεριφορές και βγάζουν σπυριά. Υπομονή, λίγες μέρες έμειναν…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Παύλος Λαφαζανίδης