Αρχική > Slider > Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 21/09/2016

Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 21/09/2016

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Με την ευχή, του χρόνου, η ΔΕΘ να είναι πραγματικά Διεθνής και πραγματικά Έκθεση πάμε να σχολιάσουμε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη βασίστηκε ως επί το πλείστον σε μία ρεαλιστική πρόταση ειλικρίνειας. Χωρίς ανεξέλεγκτες  παροχολογίες, προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας, σε ένα δημοσκοπικό δείκτη όπου ο πολιτικός του αντίπαλος, Αλέξης Τσίπρας, κάνει bungeejumping. Απέφυγε εκφράσεις κλισέ που παραπέμπουν σε σοσιαλιστικό ηγέτη και χτίζει ένα προφίλ περισσότερο διαχειριστή χρησιμοποιώντας κατά κόρον το πρώτο πληθυντικό.

Γενικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχείρησε να δώσει ένα πιο πατριωτικό τόνο με αναφορές χρησιμοποιώντας αρκετές φορές λέξεις όπως ‘’έθνος’’, ‘’πατρίδα’’, ‘’πατριωτισμός’’, ‘’νέος πατριωτισμός’’ κτλ. Είναι πρόδηλο, ότι θέλει να μπετονάρει τις ιδεολογικές αναφορές ελαχιστοποιώντας στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες προς τα δεξιά. Επικοινωνιακά τουλάχιστον. Προσπαθεί να καθιερώσει στη συνείδηση του κόσμου ότι η ΝΔ είναι η παράταξη της επιχειρηματικότητας, κάτι το οποίο έχει καταφέρει εμφανώς.

Στα αρνητικά του ήταν ότι δε μίλησε καθόλου για το προσφυγικό , τα εθνικά θέματα, την Ισλαμική τρομοκρατία, ατζέντα στην οποία συγκεκριμένη μάζα ψηφοφόρων περιμένει απαντήσεις.

Συνοψίζοντας , η ΝΔ του Κυριάκου έχει σαφή στρατηγική θέση. Απευθύνεται στην Ελλάδα της δημιουργίας και όχι της σήψης και της παρακμής. Θέλει να γυρίσει σελίδα σε περιόδους οπού το κοτζαμπάκικο κράτος ήταν κραταιό. Το ζήτημα είναι ένα. Κατά πόσο οι ψηφοφόροι που απευθύνεται ο ίδιος, είναι έτοιμοι να γυρίσουν οι ίδιοι σελίδα στις καθημερινές τους πρακτικές. Κατά πόσο δηλαδή είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε περισσότερο, να καινοτομήσουμε, να δημιουργήσουμε οι ίδιοι νέες θέσεις εργασίας, να λειτουργήσουμε σε πραγματικούς κανόνες ελεύθερης οικονομίας, να προοδεύουμε καθημερινά, να σεβόμαστε τους νόμους , να μη βάζουμε βύσμα μέχρι και για το κέντρο που θα παρουσιαστεί ο κανακάρης μας (για να το εκλαϊκεύσω).

Με λίγα λόγια μας πέταξε το μπαλάκι και περιμένει να δούμε τι θα πράξουμε….

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Παύλος Λαφαζανίδης