Αρχική > Slider > Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 20/07/2016

Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 20/07/2016

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Εκεί που πας να γράψεις ένα κειμενάκι για την τροπολογία που πέρασε ο ακομβίωτος στρατάρχης μας για τον συνδικαλισμό στο στρατό, σκάει το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια και ξεκινάς να γράφεις γι’ αυτό. Όχι φίλε θα πάρεις και ένα μαϊμού πραξικόπημα να μην κάτσεις σε ησυχία.

Προ μερικών ημερών ο Σουλτάνος γονάτισε στον Τσάρο κάνοντας ταπεινωτικές δηλώσεις μετάνοιας για την κατάρριψη του αεροσκάφους. Η συγγνώμη έγινε αμέσως δεκτή από τον Πούτιν αλλά το κύρος του δικτάτορα  πλήχτηκε εντός και εκτός. Σαν να μην έφτανε αυτό, κυβερνητικές τουρκικές διαρροές λένε ότι ο στρατιωτικός που έριξε το ρωσικό αεροσκάφος άνηκε στο παράλληλο κράτος.  Βγήκε λάδι ο Ερντογάν. Ξαναφτιάχνει τις σχέσεις του με τη Ρωσία που τις έχει πολύ μεγάλη ανάγκη και βγαίνει απόλυτος κυρίαρχος στο εσωτερικό.

Είναι περιττό να συζητάμε αν το πραξικόπημα ήταν στημένο. Ήταν. Αδυνατώ να πιστέψω ότι οργανώθηκε ένα πραξικόπημα χωρίς τη συμμετοχή της αστυνομίας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο στρατός ήταν demi-demi. Αδυνατώ να σκεφτώ το λόγο που δεν μπήκαν στον κόπο οι πραξικοπηματίες να συλλάβουν τον Ερντογάν. Επίσης, αναρωτιέμαι γιατί το πλήρωμα των 8 προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, (σε παραδοσιακά εχθρικό για τους Τούρκους έδαφος) και δεν πήγε στη Βουλγαρία. Είναι σα να αποπειράθηκαν Έλληνες στρατιωτικοί να καταλάβουν την εξουσία, να αποτυγχάνουν και να βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία! Γελάνε και οι πέτρες.

Τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής:

1) Όλες οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου στηρίζουν πλέον τον Ερντογάν ή κάνουν δηλώσεις ανοχής. Πριν κάτι τέτοιο δεν υπήρχε.

2) Η Τουρκία πλήττεται από τρομοκρατικές επιθέσεις και πρέπει να βρει λύση.

3) Ο Τσάρος τα βρήκε με το Σουλτάνο, ο οποίος φόρτωσε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στο παράλληλο κράτος και βρήκε λάδι. Από πόλεμο θα κάνουν γάμο.

4)Ο σουλτάνος φαίνεται πως εξομαλύνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

5) Μετά το σικέ πραξικόπημα ο Ερντογάν ξηλώνει στρατιωτικούς και δικαστικούς. Πέραν του γεγονότος ότι είναι εξουσιομανής και αδίστακτος, χρειάζεται μία ευρύτερη πολιτική νομιμοποίηση για αυτά που έρχονται.

Το ερώτημα είναι ένα: Βλέπει κανείς καλύτερο τρόπο αναχαίτισης ή εξόντωσης του ακραίου Ισλάμ από έναν φαινομενικά εκδημοκρατισμένο και ελεγχόμενο ισλαμιστήκαι μια ισχυρή περιφερειακή Τουρκία; Είναι ο εκλεκτός της Δύσης για τη μεγάλη διεθνή αποστολή.

Με μία κίνηση αλλάζει όλο το στρατηγικό παιχνίδι. Και όπως πάντα τα συνεχή θύματα της ιστορίας, οι Κούρδοι, πάλι θα περιμένουν…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Παύλος Λαφαζανίδης