Αρχική > Slider > Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 14/09/2016

Το σχόλιο του Παύλου Λαφαζανίδη της Τετάρτης 14/09/2016

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Με αφορμή την ωμή παρέμβαση της  ‘’βασίλισσας’’  Όλγας Γεροβασίλη και την υπόδειξή της για το τι ειδήσεις  πρέπει να ‘’παίζουν’’ τα κανάλια, παρατηρώ ότι ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων συμφωνεί με τέτοιου είδους πρακτικές. Η ‘’λαϊκή’’ κυβέρνηση, ως γνήσιο εξαπτέρυγο σταλινικής προπαγάνδας το γνωρίζει και παίζει το παιχνίδι αυτό. Είναι όμως ένα παιχνίδι με τη φωτιά.

Για να συντελεστεί το γεγονός αυτός και να παγιωθεί μία τέτοια στάση από μερίδα του κοινωνικού ιστού, μεγάλο ρόλο ευθύνης έχουν τα ίδια τα κανάλια. Και τώρα τους γυρνάει μπούμεραγκ. Είναι πρόδηλο.

Ο κόσμος, δυστυχώς όμως, δεν αντιλαμβάνεται το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό, το να είσαι ανεκτικός με τους στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας. Αυτό αν δεν κοπεί άμεσα, μπορεί εύκολα να γίνει ανεξέλεγκτο και να ανοίξει τις ορέξεις των ψευτοπροοδευτικών για μια σειρά από ποικίλα θέματα με σκοτεινές διαδρομές.

Η ανοχή σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές λειτουργεί με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.Πόσο μάλλον δε, όταν αυτές γίνονται απ’ τους θεσμικούς φορείς.

Το να σταματήσεις με τη στάση σου και με τη διαμαρτυρία σου τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι ηθικό μας καθήκον ως ενεργοί πολίτες. Εδώ δεν μιλάμε για δείκτες οικονομίες, για προγράμματα σταθερότητες ,δημοσιονομικές προσαρμογές και πολιτικούς καιροσκοπισμούς. Έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστώς που παραβιάζει τη βασική αρχή της ελευθερίας και της ποιότητας της δημοκρατίας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Παύλος Λαφαζανίδης