Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Οι σχολικοί σύμβουλοι προσχολικής αγωγής Σωτηρία Καραγκούνη και Χρήστος Κεβρεκίδης που «έδωσαν ζωή» στα σκουπίδια

Πτολεμαΐδα: Οι σχολικοί σύμβουλοι προσχολικής αγωγής Σωτηρία Καραγκούνη και Χρήστος Κεβρεκίδης που «έδωσαν ζωή» στα σκουπίδια

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Έως τα τέλη Μαΐου θα φιλοξενείται στο Μουσείο Πτολεμαΐδας  η ιδιαίτερη «Έκθεση Παιδαγωγικών Παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά», που δημιούργησαν με πολύ κόπο, αγάπη,  μεράκι και φαντασία οι αξιόλογοι συμπολίτες μας Σχολικοί Σύμβουλοι Προσχολικής Αγωγής Σωτηρία Καραγκούνη και Χρήστος Κεβρεκίδης. Η καρδιά των παιχνιδιών «χτυπά» τους τελευταίους μήνες στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου, όπου η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη, από Σχολεία της Πόλης  όλων των βαθμίδων.

Ο άξονας στόχευσης αυτής της έκθεσης είναι διπλός καθώς τα παιδιά που την επισκέπτονται ψυχαγωγούνται με τις σπάνιες και έξυπνες κατασκευές, ενώ χρησιμεύει και στην επιμόρφωση των Νηπιαγωγών, που εμπλουτίζουν το γνωστικό τους πεδίο, παίρνοντας διάφορες ιδέες.

Τα παιχνίδια αυτά έχουν κατασκευαστεί στη διάρκεια πολλών ετών από άχρηστα υλικά που όμως τα έκαναν χρήσιμα και τα  έδωσαν ζωή οι δύο εκπαιδευτικοί μας, στους οποίους  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί κατάφεραν να αποσπάσουν το ενδιαφέρον των παιδιών με τις έξυπνες και πρωτότυπες δημιουργίες τους, απομακρύνοντάς τα έστω και για λίγο από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13-5-2017 παρουσία του εκπροσώπου του Δημάρχου Εορδαίας Σαββα Ζαμανίδη, Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δημητρίου Πολυχρονίδη, του Διευθυντού Λειτουργικής Υποστήριξης ΛΚΔΜ Δημήτρη Ζαραφίδη, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕ Φώτη Ιορδανίδη, εκπροσώπων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλων φορέων.

Όλα τα εκθέματα ήταν υπέροχα, εκείνο όμως που έκλεψε την προσοχή λίγο περισσότερο ήταν το  «Ανθρώπινο Καλειδοσκόπιο» το οποίο κατασκεύασε η ΔΕΗ, που λόγω του φαινομένου του αντικατοπτρισμού μπορεί κανείς να δει άπειρες φορές  τον εαυτό του στο τρισδιάστατο αυτό πρίσμα.

Το ζεύγος των δημιουργών της έκθεσης ευχαρίστησε όλους, όσους συνέβαλλαν στην υλοποίησή της.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου