Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Σχολείο πρότυπο στο Άργος Ορεστικό – Ανακυκλώνει λάδι, μπαταρίες κ.α (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Σχολείο πρότυπο στο Άργος Ορεστικό – Ανακυκλώνει λάδι, μπαταρίες κ.α (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ενδεχομένως να πρόκειται για το μοναδικό σχολείο σε όλη την Ελληνική επικράτεια, που κατάφερε να αναπτύξει τέτοια κοινωνική και περιβαλλοντική δραστηριότητα, αφού το 1ο Δημοτικό Σχολείου του Άργους Ορεστικού, έχει επιδοθεί στο έργο συγκέντρωσης καμένου λαδιού για ανακύκλωση και άλλες παράλληλες δράσεις.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος.

Αυτό απορρέει, από τις δράσεις που εδώ και πολύ καιρό έχει επιδοθεί στο σύνολο του το σχολείο, δηλαδή γονείς, μαθητές, δασκάλους. Κορυφαία και δύσκολη προσπάθεια, που όμως ήρθε σε πέρας, ήταν η συγκέντρωση καμένου λαδιού, δηλαδή από τηγάνισμα. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2015 με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, με σκοπό να συγκεντρωθεί ένας τόνος καμένου λαδιού, ώστε να παραδοθεί σε εταιρεία που θα το ανακυκλώσει μεταβάλλοντας σε βιομάζα και αποφέροντας ένα, έστω και μικρό, οικονομικό όφελος για το σχολείο. Η προσπάθεια πήρε σχεδόν 3 χρόνια, αλλά η ποσότητα συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Προφανώς δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, ότι το περιβάλλον γλίτωσε από ένα τόνο λαδιού, χωρίς καμία χρησιμότητα, αν αυτό κατέληγε σε βόθρους, όπως οι περισσότεροι συνηθίζουν, επιβαρύνοντας σημαντικά το περιβάλλον. Ταυτόχρονα οι μαθητές αποκτούν βάση για οικολογική συνείδηση, αφού κατανοούν πλήρως πως τα σκουπίδια σήμερα είναι χρήσιμα και μπορούν να μεταβληθούν σε ένα θησαυρό, όχι μόνο σε ότι αφορά τη χρήση του καμένου λαδιού, αλλά και από τις άλλες σημαντικές ενέργειες στις οποίες συμμετέχουν. Η συγκεκριμένη δράση μάλιστα, αναμένεται να επαναληφθεί, για αυτό και όλοι οι συμμετέχοντες απευθύνουν πρόσκληση σε κάθε κάτοικο της περιοχής, να συμμετέχει, ώστε να συγκεντρωθεί γρηγορότερα η απαιτούμενη ποσότητα, αλλά και για να προφυλαχθεί το περιβάλλον.

 Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Άργος Ορεστικού, έχουν καταφέρει κατ’ επανάληψη να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες από πλαστικά καπάκια, προσφέροντας τα είτε στον τοπικό δήμο, είτε σε συλλόγους για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου, σε συμπολίτες που το έχουν ανάγκη!
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team