Αρχική > Slider > ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ: «Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση Πυροσβεστικής Ακαδημίας»

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ: «Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση Πυροσβεστικής Ακαδημίας»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Υπάρχει μια πολύ έντονη κινητικότητα για να παραχωρηθεί το κτήριο που στέγαζε τη Σχολή Εκπαίδευσης Δημοτικών Αστυνομικών στο Πυροσβεστικό σώμα για τη στέγαση της υπό ίδρυση Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

zamanid

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Καραΐσκος.

karaiskos girg

Ο κ. Καραΐσκος ρώτησε συγκεκριμένα εάν έχουν βάση οι πηγές που αναφέρουν την μη ίδρυση της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα- με βάση και σχετικές εξαγγελίες τοπικών φορέων του Δήμου Μάνδρας- Βίλια Αττικής, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να καταφέρει να καθησυχάσει το σώμα αναφορικά με το θέμα της ίδρυσης Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Πτολεμαΐδα.

Ο δήμαρχος Εορδαίας ανέφερε ότι το κτήριο και ο περιβάλλον χώρος ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και θα πρέπει από εκεί να παραχωρηθεί στο Πυροσβεστικό σώμα. «Το αίτημα από το Πυροσβεστικό σώμα έχει υποβληθεί και αυτή τη στιγμή από την αποκεντρωμένη διοίκηση συντάσσεται το πιστοποιητικό στατικής επάρκειας του κτηρίου, γιατί είναι χτισμένο πριν το 1955 και δεν έχει άδεια και άρα θα πρέπει να νομιμοποιηθεί. Και προχωράει και όλη η διαδικασία παραχώρησης του κτηρίου και τους περιβάλλοντα χώρου για να λειτουργήσει η Ακαδημία Πυροσβεστών.»

Παραδέχθηκε ότι «το τελευταίο διάστημα όλοι θορυβηθήκαμε που είδαμε αντιδράσεις από τα Βίλια, όπου υπάρχει εκεί μια σχολή Πυροσβεστών, όμως δεν είναι τριτοβάθμιο ίδρυμα και το ότι μπήκε στο μηχανογραφικό δεν είπαμε τίποτα.

Δεν βγήκαμε δεν μιλήσαμε και δεν κάναμε δηλώσεις που μπήκε στο μηχανογραφικό γιατί εάν υπήρχε δίπλα Πτολεμαΐδα υπήρχε θέμα. Υπάρχει κι άλλη κοινωνία που διεκδικεί και εμείς θα διεκδικήσουμε να έρθει εδώ».

Πρόσθεσε δε πως «ίσως η διαχείριση του όλου ζητήματος να μη χρειαζόταν τόση δημοσιότητα την ώρα στην οποία δόθηκε. Δεν θέλω να πως περισσότερα, όταν κλείσει αυτή η ιστορία έχω να πω πολλά.» Διότι, όπως πρόσθεσε, «πολλά ακούστηκαν και δεν είναι έτσι όπως ακούστηκαν, αλλά ως δημοτική αρχή επιλέξαμε να μην μιλήσουμε και να μην αντιπαρατεθούμε με κανέναν. Θα δούμε ανάλογα με τις εξελίξεις. Εμείς πάντως το θεωρούμε ως έργο πρώτης προτεραιότητας στην περιοχή και δεν σταματάμε δευτερόλεπτο. Πάντως υπάρχουν και διαβεβαιώσεις προς εμάς, αλλά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί να δούμε στο τέλος τι θα γίνει.»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη