Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Σ. Ζαμανίδης: Δεν τελείωσε το θέμα με την κατεδάφιση βιομηχανικών κτηρίων της ΔΕΗ – Παρά την ακύρωση της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας του Δήμου Εορδαίας από το ΣΥΠΟΘΑ

Σ. Ζαμανίδης: Δεν τελείωσε το θέμα με την κατεδάφιση βιομηχανικών κτηρίων της ΔΕΗ – Παρά την ακύρωση της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας του Δήμου Εορδαίας από το ΣΥΠΟΘΑ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μπορεί να ακυρώθηκε η απόφαση του  Τμήματος Δόμησης (Πολεοδομία) του δήμου Εορδαίας για τη διακοπή των εργασιών κατεδάφισης κτηρίων της ΔΕΗ στο Βιομηχανικό Συγκρότημα του ΛΚΔΜ (Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας), από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η ΔΕΗ μπορεί από αύριο να αρχίσει τις εργασίες κατεδάφισης βιομηχανικών κτηρίων της στην περιοχή που είχε ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Τα παραπάνω ανέφερε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Καραΐσκος.

«Μπορεί να απορριφθηκε από το ΣΥΠΟΘΑ η αίτηση θεραπείας που υπέβαλλε η Πολεοδομία του δήμου Εορδαίας μετά την αρχική απόρριψη της απόφασής της- μετά από προσφυγή της ΔΕΗ, για τη διακοπή των εργασιών κατεδάφισης κτηρίων της ΔΕΗ και η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ να είναι άμεσα εκτελεστή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί από αύριο η ΔΕΗ να αρχίσει να γκρεμίζει αυτά τα κτήρια», ανέφερε ο Σάββας Ζαμανίδης, σε δήλωσή του στον «e-ptolemeos.gr». Διότι, όπως εξήγησε, «εμείς σαν δήμος έχουμε προσφύγει και στο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο και εκκρεμεί η γνωμοδότησή του. Όπως επίσης εκκρεμεί η έκθεση του Υπουργείου Πολιτισμού για την αρχιτεκτονική αξία των βιομηχανικών κτηρίων της ΔΕΗ, στο οποίο απευθυνθήκαμε ζητώντας να εκτιμήσει την αρχιτεκτονική τους αξία και να κηρύξει διατηρητέα  τα βιομηχανικά αυτά κτήρια, καθώς θεωρούμε ότι είναι συνυφασμένα με την ιστορία της περιοχής μας και ο δήμος Εορδαίας τα θεωρεί εργαλεία για την ανάπτυξη της περιοχής».

«Δεν τελείωσε αυτή η ιστορία με τα βιομηχανικά κτήρια της ΔΕΗ», τόνισε ο δήμαρχος Εορδαίας, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι εκκρεμούν επίσης και δικαστικές αποφάσεις για το γκρέμισμα βιομηχανικών κτηρίων της ΔΕΗ, και προφανώς η ΔΕΗ θα βρεθεί εκτεθειμένη σε περίπτωση που προχωρήσει στην κατεδάφιση κτηρίων στο βιομηχανικό συγκρότημα, για να προσθέσει: «Για εμάς τα κτήρια αυτά αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο και θα κάνουμε  προσφυγή και όπου αλλού δικαιούμαστε».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη