Αρχική > Slider > Σ. Ζαχαράκη: «Ο Κ. Μητσοτάκης εισέπραξε από τον κόσμο της Κοζάνης προσμονή για την πολιτική αλλαγή» – Τι απάντησε η αν. εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ για την πολιτική στήριξη στο Δήμο Κοζάνης, το βουλευτικό ψηφοδέλτιο, τη ΔΕΗ, την ανεργία (videο-photos)

Σ. Ζαχαράκη: «Ο Κ. Μητσοτάκης εισέπραξε από τον κόσμο της Κοζάνης προσμονή για την πολιτική αλλαγή» – Τι απάντησε η αν. εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ για την πολιτική στήριξη στο Δήμο Κοζάνης, το βουλευτικό ψηφοδέλτιο, τη ΔΕΗ, την ανεργία (videο-photos)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Εφ” όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου από τη ΝΟΔΕ Κοζάνης η αν. εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, ο οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ Κοζάνης που ακολούθησε, στο CASA, παρουσία μελών και φίλων του κόμματος.

Η αν. εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε, αρχικά, στην πολύ πρόσφατη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη, λέγοντας πως επρόκειτο για ένα πολύ καλό ταξίδι, το οποίο άφησε την αίσθηση της «ζεστασιάς», σημειώνοντας πως ο κόσμος υποδέχθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ πολύ θερμά, σε μια δύσκολη περίοδο, εν μέσω του πολύ δύσκολου θέματος της συμφωνίας των Πρεσπών. «Εισέπραξε από τον κόσμο ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης για το πολύ στενάχωρο αυτό θέμα. Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης εισέπραξε από τον κόσμο προσμονή, κάτι που εισπράττουμε σε όλη την Ελλάδα, μια προσμονή για την πολιτική αλλαγή, με χαρακτηριστικά αξιοπιστίας με κοινωνική προσέγγιση, πέρα από αριθμούς, με κέντρο τον άνθρωπο, όπως μας δίδαξε ο Κ. Καραμανλής».
Επίσης, έθιξε το θέμα της ενέργειας, που ετέθη με μια μεγάλη ανησυχία για την επόμενη ημέρα της περιοχής, σημειώνοντας πως τέθηκαν και στην ομιλία Μητσοτάκη προτάσεις και από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη (στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία), προτάσεις που θα δώσουν λύση για την επόμενη ημέρα στην περιοχή, λύσεις σε θέματα όπως η ανεργία και ειδικά η νεανική ανεργία. «Ο μεγάλος αντίπαλος βρίσκεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στους νέους που φεύγουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου για το πρόγραμμα της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή, απάντησε πως είναι απογοητευτική η εικόνα στην περιοχή, τονίζοντας πως η ΝΔ έχει δεσμευθεί για μείωση της φορολογίας, ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, δίνοντας δυνατότητα στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα δοθεί βαρύτητα σε τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας, η γεωθερμία, οι ΑΠΕ και άλλοι τομείς. «Είναι μεγάλες οι προκλήσεις εδώ, με τη ΔΕΗ και τη μετάβαση, αλλά είναι ευκαιρία εδώ, η καινοτομία, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο και τις περιφέρειες, να γίνει μια καινούρια καρδιά, με νέους όρους», τόνισε.

Για τη Συνταγματική αναθεώρηση και το άρθρο για ενέργεια και νερά και τη στάση της ΝΔ, απάντησε πως «η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι να κοιτάξουν αυτά που έχουν υπογράψει. Την παράδοση της ενέργειας στο υπερταμείο και τους ιδιώτες. Όταν θα τείνουν το δάχτυλο στη ΝΔ να κάνουν πρώτα μια γερή αυτοκριτική. Η ΝΔ δικαιολόγησε τη στάση της και εμείς έμπρακτα έχουμε δείξει τι κάναμε ως κυβέρνηση στο θέμα και ποια θα είναι η στάση μας». Μάλιστα λίγο αργότερα πάλι για το ίδιο θέμα, το θέμα της ενέργειας, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα δώσει η Ευρώπη για τη μετάβαση από το λιγνίτη, να γίνουν προσπάθειες ώστε να έρθουν στην περιοχή. «Το πρόβλημα που πράγματι αντιμετωπίζεται και θα αντιμετωπίσετε, να γίνει μια ευκαιρία εύρεσης εργασίας», τόνισε.

Δεν θέλησε να αναφερθεί στο πρόσωπο το οποίο η ΝΔ θα δώσει πολιτική στήριξη στο Δήμο Κοζάνης, λέγοντας πως δίνεται χρίσμα σε επίπεδο Περιφερειάρχη και οι τοπικές κοινωνίες ξέρουν καλύτερα για τα τοπικά ζητήματα. Σε δεύτερη ερώτηση δημοσιογράφου για τα όσα είχε αναφέρει από την Κοζάνη ο Νικήτας Κακλαμάνης ότι θα υπήρξε στήριξη, τόνισε πως η ίδια δίνει το γενικότερο στίγμα, τονίζοντας πως το πνεύμα της ΝΔ είναι στο πνεύμα της συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η επόμενη ημέρα.

Για το ζήτημα των εθνικών εκλογών, απάντησε πως αυτές δεν θα αργήσουν, ενώ ερωτηθείσα για τα πρόσωπα που φιλοδοξούν να στελεχώσουν το τοπικό ψηφοδέλτιο (παρουσία 15-20 προσώπων που φιλοδοξούν να πάρουν το «χρίσμα»), απάντησε πως η ανακοίνωση των ονομάτων καθυστέρησε επειδή πολιτικά ο τελευταίος μήνας περιείχε κρίσιμα θέματα στην κεντρική σκηνή, εθνικά και άλλα θέματα. «Η επικαιρότητα θα «έπνιγε» οποιαδήποτε ανακοίνωση. Να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη. Όμως, μια γενική αρχή για τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται και έχουν δείξει μια πολύ θετική και δραστήρια στάση στην τοπική κοινωνία είναι να συνεχίσουν την παρουσία του με μετριοπάθεια. Κανείς δεν έχει πάρει χρίσμα, αλλά με μετριοπάθεια και μαχητικότητα να κάνουν δυναμική παρουσία στην περιοχή. Είναι βασικό να δίνουν απαντήσεις στον κόσμο για τα προβλήματά τους. Περιμένω από όλους, με μια γροθιά, να είναι ουσιαστική, μεταφέροντας το μήνυμα πως η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη με τη ΝΔ», σημείωσε σχετικά. 

Δείτε φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου και την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, που ακολούθησε, στο CASA:

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη