Αρχική > Πολιτική > «Οι επιχειρήσεις της Φλώρινας, ακόμα περιμένουν χρήματα από το ΤΑΔΥΜ» – Ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη

«Οι επιχειρήσεις της Φλώρινας, ακόμα περιμένουν χρήματα από το ΤΑΔΥΜ» – Ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη για το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το θέμα της ερώτησης είναι: «Οι επιχειρήσεις της Φλώρινας ακόμα περιμένουν χρήματα από το
περιβόητο Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ)», και το περιεχόμενό της έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Στις 12 Ιουλίου 2018 και στο Πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, παρουσία του πρωθυπουργού, του τότε αν. υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και του περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, αποφασίστηκε η σύσταση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ).
Σκοπός της σύστασης του ΤΑΔΥΜ είναι η βελτίωση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, το Ταμείο θα μπορεί να παρέχει εγγυήσεις με εναλλακτικούς ευνοϊκούς όρους και προς όφελος των επιχειρήσεων. Ενδεικτικά αναφέρω τα δάνεια, μικροδάνεια (για πολύ μικρές επιχειρήσεις), εγγυητικές προκαταβολής και καλής εκτέλεσης, ρύθμιση οφειλών υπό προϋποθέσεις κλπ. Πρόκειται για μια προσπάθεια ενίσχυσης του επιχειρείν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το ΕΤΕΑΝ θα συμμετέχουν με το ποσό των 5 εκ. € η κάθε πλευρά. Από τα 5 εκ. της συμμετοχής της Περιφέρειας, 3 εκ. προέρχονται από την ΠΕ Κοζάνης, 1 εκ. από το ΕΒΕ Κοζάνης, 1 εκ. από το ΕΒΕ Φλώρινας, αξιοποιώντας χρήματα του τοπικού πόρου.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, τα χρήματα που θα μπορούσε να λάβει ως χαμηλότοκο δάνειο ένας ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος, κυμαίνονται μεσοσταθμικά στις 10.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που θα βοηθήσει πολλούς συμπολίτες μας να συνεχίσουν να κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους και να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο όπως συνέβη με το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή.
Δυστυχώς όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την πορεία του ΤΑΔΥΜ και την παροχή φθηνού χρήματος στις επιχειρήσεις. Το έργο δείχνει να έχει βαλτώσει, προδίδοντας τις ελπίδες των επιχειρηματιών της περιοχής.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Για ποιο λόγο καθυστερεί η ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ);
  2. Πότε επιτέλους οι επιχειρήσεις της Φλώρινας θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ);»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team