Αρχική > Slider > Πυρετώδης προετοιμασία για την Κοζανίτικη Αποκριά – Πολύ κέφι και μεγάλες εκπλήξεις υπόσχονται Φανοί και άρματα

Πυρετώδης προετοιμασία για την Κοζανίτικη Αποκριά – Πολύ κέφι και μεγάλες εκπλήξεις υπόσχονται Φανοί και άρματα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Έχει ξεκινήσει εντατικά πλέον η προετοιμασία της Κοζανίτικης Αποκριάς, με τις γειτονιές να οργανώνουν η κάθε μία τον Φανό τους και να θέτουν σε υλοποίηση τις ιδέες για τα άρματα, τα οποία επιφυλάσσουν εκπλήξεις ως προς την θεματολογία.

Το γενικό πρόσταγμα για την  Αποκριά το έχει ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με τις επιτροπές ανά γειτονιά και τους συλλόγους. «Έχουμε μπει δυναμικά πλέον στην  προετοιμασία της Αποκριάς, καθώς μπήκαμε στον τελευταίο μήνα. Έχουμε υπογράψει τις συμβάσεις για την προετοιμασία των αρμάτων και των οντάδων, η κατασκευή των οποίων ξεκινά στις αμέσως επόμενες ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ, Γιάννης Ιωαννίδης. Ο συνολικός προϋπολογισμός – σύμφωνα με τον ίδιο – για τη φετινή αποκριά κινείται στα περσινά επίπεδα και ανέρχεται σε 130.000 με 135.000 ευρώ περιλαμβάνοντας τα πάντα, ακόμη και την παραμικρή δαπάνη. Οι συμβάσεις με τους αναδόχους για την κατασκευή των αρμάτων και των οντάδων, είναι της τάξης, περίπου των 20.000 η κάθε μία. Τα ποσά που αντιστοιχούν στον κάθε φανό, είναι στα περσινά επίπεδα, από 1.800 έως 2.200 ευρώ, αναλόγως με τον Φανό, το καινούργιο όμως είναι ότι δεν δίνονται χρήματα, αλλά προσφέρονται τα απαιτούμενα υλικά και εφόδια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, «αυτό επιβάλλεται από τον Επίτροπο και το Ελεγκτικό Συνέδριο και βεβαίως είναι σωστό, καθώς ο Οργανισμός επιδοτείται από τον δήμο και δεν μπορεί στη συνέχεια να επιδοτεί Φανούς, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικούς συλλόγους κ.λ.π. Γι’ αυτό όλες οι προμήθειες θα γίνουν από τον Οργανισμό, ο οποίος στη συνέχεια θα χορηγήσει στους Φανούς τα υλικά που χρειάζονται, με βάση την κατανομή των τελευταίων χρόνων».

Σχετικά με τα άρματα, ο Γ. Ιωαννίδης δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενό τους, αλλά αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχει μεγάλη φαντασία στη σύλληψη των θεμάτων, είναι όντως πολύ ωραία τα θέματα και μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις, ενώ και οι Φανοί με το μεράκι και την εμπειρία, υπόσχονται άψογη οργάνωση και ατέλειωτο γλέντι. Πάντως η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, τώρα είμαστε στη φάση διαμόρφωσης του προγράμματος, το οποίο θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου».  Άλλωστε, φέτος η Αποκριά είναι αρκετά νωρίς, την  Κυριακή 18 Φεβρουαρίου είναι η Μεγάλη Αποκριά, Καθαρά Δευτέρα είναι στις 19, ενώ Τσικνοπέμπτη είναι στις 8 Φεβρουαρίου, οπότε αρχίζουν και επισήμως οι εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς.

Σημειωτέον ότι μεγάλο βάρος θα δοθεί στο επικοινωνιακό κομμάτι, το οποίο θα επεκταθεί στην Κεντρική Μακεδονία, μέσω ραδιοφωνικών σταθμών.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας