Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > 5ο Γυμνάσιο > #ptolemais – Aπό την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

#ptolemais – Aπό την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΕΛΦΙΝΙΑ» ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Με την συμμετοχή 692 αθλητών /τριών  από 55 σωματεία ολοκληρώθηκαν οι Χειμερινοί Αγώνες κολύμβησης κατηγοριών Βορείου Ελλάδας στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης που διεξήχθησαν στις 9, 10  και 11 Φεβρουαρίου 2018. Η ομάδα του αγωνιστικού τμήματος κλασσικής κολύμβησης της Πτολεμαΐδας, μετά από μια εντυπωσιακή παρουσία, συμμετείχε με 29 αθλητές/τριες και κατάφερε να αποκομίσει 17 μετάλλια (8 χρυσά , 4 ασημένια και 5 χάλκινα). Μέσα στους αθλητές που συμμετείχαν ήταν οι συμμαθητές μας από το Γ2, Καλαιτζόπουλος Πάρης και Χρήστος.

«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» από τη θεατρική ομάδα του Μικρασιατικού συλλόγου Πτολεμαϊδας

Η θεατρική ομάδα του Μικρασιατικού συλλόγου της Πτολεμαΐδας παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο την κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που είναι μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του νεοελληνικού θεάτρου. Ο Καμπανέλλης προσπαθεί μέσα από την πλοκή της συγκεκριμένης καυστικής σάτιρας να αναδείξει την ματαιοδοξία των ανθρώπων, την εμπορευματοποίηση των ιδανικών και την μανία για την δόξα.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!

Η Δράση Διανυκτέρευσης (Sleepover) στην Βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας και είχε πιλοτικό χαρακτήρα. Το βράδυ του Σαββάτου στις 2 Φεβρουαρίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη βρέθηκαν όλοι όσοι ήθελαν να περάσουν μια αξέχαστη εμπειρία παρέα με τους καλύτερους φίλους, τα βιβλία! Τα παιδιά φόρεσαν τις πιτζάμες τους και παρακολούθησαν μια σειρά από δραστηριότητες, όπως μουσικές αφηγήσεις, προβολή ταινιών, ιστορίες για καληνύχτα κ.λπ. Μετά ακολούθησε σε διαμορφωμένο χώρο ο ύπνος των παιδιών με την παρουσία των μαμάδων!

Αθανασία Ιωαννίδου Γ2
Ελένη Ίτσου Γ2

Το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό της χώρας στην Πτολεμαΐδα;

Εκατοτάδες παιδιά και όχι μόνο, χρωμάτισαν και παρακολούθησαν το θεόρατο πασχαλινό αυγό που στήθηκε την Μ.Πέμπτη στην πλατεία της Πτολεμαΐδας. Πρόκειται για την καθιερωμένη γιορτή του Εικαστικού ατελιέ “Περί Τέχνης” της Ντανιέλας-Νικόλοβα Σιδηροπούλου. Πρόκειται για ένα εικαστικό αυγό ύψους 2,10 μέτρων και βάρους άνω των 150 κιλών, φτιαγμένο από μονωτικό υλικό και φελιζόλ.
Επίσης, στον ίδιο χώρο βαφόταν και ένας υπέρμεγέθης λαγός με ύψος 1,70 και το ίδιο βάρος και τα ίδια υλικά.
Είναι η πέμπτη χρονιά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκδήλωση στην πλατεία της Πτολεμαΐδας. Σκοπός της να ενώσει το Πάσχα όλους τους κατοίκους της πόλης και να δώσει χαμόγελα και χαρά σε όλα τα παιδιά να δημιουργήσουν πάνω στο αυγό και στον λαγό! Το πασχαλινό αυγό αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Δημαρχείο της Εορδαίας.

Ελένη Ιωαννίδου Β1

 

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την εφημερίδα εδώ…   

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team