Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Πρόβλημα και φέτος με τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού της ΔΕΗ – Έντονη διαμαρτυρία των γονέων

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Πρόβλημα και φέτος με τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού της ΔΕΗ – Έντονη διαμαρτυρία των γονέων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας πραγματοποίησαν χθες το βράδυ γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του Παιδικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάστηκε πρόβλημα με την άδεια λειτουργίας του σταθμού, με αποτέλεσμα 60 παιδιά να κάθονται στο σπίτι όπως  και 14 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού σταθμού, Στέφανος Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι υπάρχει  ξανά πρόβλημα με την άδεια λειτουργίας του παιδικού σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και σημείωσε ότι: Όλα αυτά τα χρόνια επειδή ο παιδικός σταθμός άνηκε στο ΤΑΥΤΕΚΩ (πρόσωπο δημοσίου δικαίου) ο δήμος δεν μπορούσε να εκδώσει άδεια για σταθμό που είναι δημοσίου δικαίου. Πέρσι το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ψήφισε ομόφωνα να δουλέψει ο σταθμός σαν δημοτικός για να λειτουργήσει για τα επόμενα χρόνια. Η διοίκηση της ΔΕΗ όμως αποφάσισε να αναλάβει τη λειτουργία του παιδικού σταθμού η ίδια η επιχείρηση και πλέον δεν έχει σχέση το ΤΑΥΤΕΚΩ.

mixailidis-stefan_proedr-gonevn-pedikou-deh

Επισήμανε ότι πρόθεση της ΔΕΗ ήταν να εκδώσει άδεια λειτουργίας στο όνομά της, αλλά επειδή ο νόμος δεν της επιτρέπει να κάνει προσλήψεις πάνω από 8 μήνες, ενώ το διδακτικό έτος είναι για 11 μήνες. Επειδή λοιπόν απαγορεύεται από το υπουργείο παιδείας να αλλάζει το εκπαιδευτικό προσωπικό στο μέσον της χρονιάς η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να βγάλει έναν διεθνή διαγωνισμό ώστε να αναθέσει σε ιδιώτη τη λειτουργία του σταθμού- υποστηρίζοντας πάντα η ΔΕΗ τη λειτουργία του. «Το μόνο που θα κάνει ο εργολάβος είναι να προσλάβει το προσωπικό και να βγάλει την άδεια στο όνομά του. Αυτά έγιναν όλα τέλη Ιουλίου. Αρχές Αυγούστου ο εργολάβος ξεκίνησε να καταθέσει την αίτηση για τη λειτουργία του σταθμού και έγιναν κάποιες εργασίες στο σταθμό που ζήτησε το Υγειονομικό Κοζάνης, σε συνεργασία με την πολεοδομία και τη συνδρομή του αντιδημάρχου Κώστα Πολυχρονίδη. Από κει και πέρα περνούσαν οι μέρες ώσπου στις 30 Αυγούστου ενημέρωσε η υπηρεσία του Δήμου Εορδαίας που εκδίδει τις άδειες ότι μπορεί να αργήσει το υγειονομικό για έλεγχο αλλά κατόπιν παρέμβασης του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη Π. Πλακεντά ήρθε το υγειονομικό και έγινε ο έλεγχος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υγειονομικού και πολεοδομίας.

Ο εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων των νηπίων επισήμανε ότι η τριμερής επιτροπή υπέγραψε ομόφωνα να εκδοθεί η άδεια του σταθμού και απομένει να υπογραφεί και από τον δήμαρχο Εορδαίας. Προχθές όμως ενημερώθηκαν ότι ζητείται από την οικονομική υπηρεσία του δήμου άλλο ένα δικαιολογητικό από τον εργολάβο. «Το χαρτί αυτό έπρεπε να ζητηθεί πριν δύο μήνες όχι τόσο καιρό μετά και φτάσαμε σήμερα 20 Σεπτεμβρίου ο σταθμός να είναι κλειστός και 60 παιδιά να μένουν στο σπίτι και 14 άτομα προσωπικό να κάθονται κι αυτοί στο σπίτι τους. Πρέπει να δοθεί μια λύση να ξεκινήσει ο παιδικός σταθμός.»

2

Τη διαμαρτυρία του που για δεύτερη χρονιά τα παιδιά αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα εξέφρασε στον «Π» άλλος ένας γονιός, ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος:

« Ανοίγουν οι άλλοι παιδικοί σταθμοί και ο παιδικός σταθμός της ΔΕΗ καθυστερεί.  Πέρυσι με χίλια δυο προσχήματα άνοιξε τον Μάρτιο και φέτος συμβαίνει σχεδόν το ίδιο, δεν ξέρουμε που να πάμε τα παιδιά μας, οι θέσεις στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς έχουν καλυφθεί και μάς λένε δεν έχουμε θέσεις και ταλαιπωρούνται τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή και ο κάθε θεσμός να αναλάβει τις ευθύνες του.»

Δέσμευση ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα ανέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Θεοδοσιάδης.

img_9537img_9524

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη