Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Υπό βροχή το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Υπό βροχή το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την αντίδρασή τους στη νέα επίθεση στα τελευταία εργατικά και λαϊκά δικαιώματα που απέμειναν διαδήλωσαν δεκάδες πολίτες- παρά την ισχυρή βροχόπτωση, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας.

xatzidimitriu

Τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου πετσοκόβουν συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς, εντείνουν τη φοροληστεία, τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγγέλα Χατζηδημητρίου και κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελειώνει τις λαϊκές οικογένειες, παίρνοντας μέτρα που άφησαν στη μέση οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για να βοηθήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους να έχουν ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.»

«Να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμποδίσουμε τη νέα επίθεση σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών της ζωής που μάς αξίζει», ανέφερε η ομιλήτρια.

Απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους και προς όλα τα σωματεία, μέσα από συνελεύσεις να πάρουν άμεσα αποφάσεις για συμμετοχή στην μεγάλη απεργία της 12ης Νοέμβρη. «Για να μην περάσει η προσπάθεια αιφνιδιασμού της κυβέρνησης. Να μην μάς βρουν απροετοίμαστους, να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια που ωφελεί τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε», είπε.

Επισήμανε ακόμη πως «η απεργία στις 12 Νοέμβρη να είναι το πρώτο βήμα σε μια προοπτική κλιμάκωσης και απόδειξης ότι εμείς έχουμε τη δύναμη. Αν συνειδητοποιηθεί αυτή η δύναμη και την κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε μπορούν ν’ ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας. Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας, δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στο σφαγιασμό. Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους ως απαράδεκτα.»

IMG_3833

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη