Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Διαμαρτυρία των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ στο Δημαρχείο Εορδαίας

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Διαμαρτυρία των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ στο Δημαρχείο Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη οι μαθητές, γονείς και καθηγητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Πτολεμαΐδας, οι οποίοι εξέφρασαν στον, δήμαρχο Σάββα Ζαμανίδη, το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αιθουσών που αντιμετωπίζουν και την φετινή χρονιά και ζήτησαν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας για να στεγάσει το σχολείο τους.

img_0464

Η αντιπροσωπεία των  μαθητών, των γονέων και των καθηγητών εξήγησε στο δήμαρχο ότι τουλάχιστον μια τάξη δεν έχει χώρο να στεγαστεί- παρά την κατασκευή λυομένων αιθουσών και την μετατροπή των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου σε αίθουσα διδασκαλίας, ότι υπάρχει πρόβλημα με τα εργαστήρια αλλά και με την προμήθεια αναλώσιμων υλικών για τα εργαστήριά τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν οι μαθητές από την τσέπη τους για την αγορά αναλώσιμων, όπως είπαν.

 

img_0469

Έμφαση στο θέμα έλλειψης αιθουσών έδωσαν η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ Μαρία Πρέκα και ο Διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Σάλιαγκας, ο οποίος τόνισε μάλιστα ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα περιφερόμενο σχολείο από τη στιγμή που εκδιώχθηκε από το κτήριό του για να στεγαστεί σ” αυτό το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ.

zamanid

Ο δήμαρχος Σ. Ζαμανίδης, δήλωσε ότι είναι γνώστης του προβλήματος στέγασης που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, καθώς έχει υπηρετήσει ως καθηγητής στο συγκεκριμένο σχολείο, και ενημέρωσε ότι η δημοτική αρχή ήδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο νέο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση κατασκευής δύο νέων σχολικών μονάδων στην πόλη της Πτολεμαΐδας, η μία εκ των οποίων προορίζεται για να στεγάσει το 2ο ΕΠΑΛ, σε δημοτική έκταση πίσω από τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, καθώς όπως είπε η μοναδική οριστική λύση με το πρόβλημα στέγασης του σχολείου είναι η ανέγερση νέου διδακτηρίου.

Ο κ. Ζαμανίδης σημείωσε επίσης ότι θα επανεξεταστεί και το θέμα με την μετατροπή μιας αποθήκης πάνω από τους χώρους υγιεινής σε αίθουσα διδασκαλίας μήπως δοθεί μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα έλλειψης αιθουσών, θέμα για το οποίο είχε δεσμευτεί την περσινή σχολική περίοδο και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η σημερινή διαμαρτυρία αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια των κινητοποιήσεων στις οποίες προχώρησαν την προπερασμένη εβδομάδα οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, με κατάληψη του σχολείου τους, με αιχμή το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και την φετινή χρονιά.

img_0461 img_0472

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη