Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Στα 3,3 εκατομ. ευρώ τα χρέη καταναλωτών στη ΔΕΤΗΠ – Εξόφληση οφειλών έως 23 Αυγούστου, ειδάλλως σφράγιση οικοδομών  

Πτολεμαΐδα: Στα 3,3 εκατομ. ευρώ τα χρέη καταναλωτών στη ΔΕΤΗΠ – Εξόφληση οφειλών έως 23 Αυγούστου, ειδάλλως σφράγιση οικοδομών  

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Προθεσμία εξόφλησης των οφειλών των καταναλωτών τηλεθέρμανσης περσινής περιόδου ή και παλιότερων περιόδων έως την 23 Αυγούστου 2019 έδωσε η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ), καθώς το ύψος των οφειλών των καταναλωτών προς την επιχείρηση ανέρχεται σε 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, 1609 οικοδομές χρωστούν στη ΔΕΤΗΠ ποσό ύψους 3.308.000 ευρώ, καθώς με την έναρξη της θερμαντικής περιόδου τον Οκτώβρη προσέρχονται και κάνουν ρύθμιση οφειλών, την οποία δεν τηρούν ωστόσο στη συνέχεια.

Τα 2,5 σχεδόν εκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΤΗΠ είναι περσινές οφειλές, ενώ οι οφειλές από παλαιότερες περιόδους ανέρχονται σε περίπου 140.000 ευρώ, ενώ μεταξύ των κακοπληρωτών ξεχωριστή θέση κατέχουν τα σχολεία, καθώς το σύνολο των οφειλών τηλεθέρμανσης των σχολείων προς τη ΔΕΤΗΠ ανέρχεται σε 503.000 ευρώ. Δεν λείπουν και οι οφειλές δημοτικών κτηρίων προς τη ΔΕΤΗΠ και του δημοτικού κολυμβητηρίου, οι οποίες υπολογίζονται σε περίπου 170.000 ευρώ, αν και για τις οφειλές του δήμου προς τη ΔΕΤΗΠ γίνεται συμψηφισμός, καθώς ο δήμος Εορδαίας αποπληρώνει τα τοκοχρεωλύσια  επενδυτικού δανείου της επιχείρησης Τηλεθέρμανσης.

Η ΔΕΤΗΠ τονίζει πως η πλειοψηφία των καταναλωτών τηλεθέρμανσης εξοφλεί τους λογαριασμούς έγκαιρα, με αποτέλεσμα τα υγιή οικονομικά στοιχεία της ΔΕΤΗΠ και  το σταθερό, από το 2010, και εξαιρετικά χαμηλό τιμολόγιο της τηλεθέρμανσης.

Ωστόσο, με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΤΗΠ στις 8 Ιουλίου, καλούνται οι καταναλωτές να προχωρήσουν στην εξόφληση οφειλών κατανάλωσης τηλεθέρμανσης περιόδου 2018-2019 και παλιότερων περιόδων, διότι, σε περίπτωση μη τακτοποίησης των οφειλών μέχρι τις 23/08/2019, η οικοδομή θα σφραγίζεται, χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Όπως κάθε χρόνο όμως παρέχεται από τη ΔΕΤΗΠ η δυνατότητα εξόφλησης χωρίς προσαυξήσεις ή διακανονισμού άτοκων δόσεων, για την εξόφληση των οφειλών περσινής περιόδου 2018-19,  με τελευταία δόση ως την 31/5/2020 και με προϋπόθεση να εξοφληθούν οι οφειλές προηγούμενων περιόδων (2017-18 ή παλιότερες).

Μάλιστα σε αποδεδειγμένες περιπτώσεις οικονομικά ευάλωτων καταναλωτών παρέχονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις εξόφλησης, ενώ 72 άπορες οικογένειες παίρνουν τηλεθέρμανση εντελώς δωρεάν.

Επισημαίνεται ότι σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές τελών σύνδεσης παρέχεται από τη ΔΕΤΗΠ έκπτωση του συνόλου των προσαυξήσεων, εάν εξοφληθεί το σύνολο του οφειλομένου ποσού.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΤΗΠ προειδοποιεί πως όσοι δεν προσέλθουν στην οικονομική υπηρεσία της «για τακτοποίηση των οφειλών τους μέχρι τις 23/08/2019, η οικοδομή θα σφραγίζεται, χωρίς άλλη ειδοποίηση», γι’ αυτό και καλούνται οι οφειλέτες να απευθύνονται στο Γραφείο Κοινού της ΔΕΤΗΠ, στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης καταναλωτών 24630-55743 ή στα τηλέφωνα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (24630-54420, 54421, 54422) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Εικόνες από την εκπαίδευση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Άλλη μία εκπαίδευση των αστυνομικών που απαρτίζουν την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης #ΔΙ_ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, ολοκληρώθηκε. Στόχος ...