Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Σε ένα μήνα η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από δημόσιους χώρους! – Δοκιμαστική λειτουργία, ήδη, σε κεντρική πλατεία, δημαρχείο, παλιό πάρκο, αθλητικό κέντρο, κολυμβητήριο

Πτολεμαΐδα: Σε ένα μήνα η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από δημόσιους χώρους! – Δοκιμαστική λειτουργία, ήδη, σε κεντρική πλατεία, δημαρχείο, παλιό πάρκο, αθλητικό κέντρο, κολυμβητήριο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε ένα περίπου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ελεύθερης παροχής διαδικτύου προς πολίτες, από τον Δήμο Εορδαίας, από κεντρικά σημεία της πόλης της Πτολεμαΐδας. ΤΟ σύστημα που έχει τεθεί δοκιμαστικά σε ισχύ τις τελευταίες ημέρες, θα συνεχίσει δοκιμαστικά τις επόμενες ημέρες και για το επόμενο διάστημα, μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε σε διάστημα ενός μήνα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο από σημεία όπως: Η κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, το δημαρχείο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη (παλιό πάρκο), το αθλητικό κέντρο, το Κολυμβητήριο (εντός και εκτός).

Ήδη τις τελευταίες ημέρες οι δημότες που διέρχονται από αυτά τα σημεία μπορεί να «βρίσκουν» από τα κινητά τους δωρεάν ίντερνετ (wifi), είδηση που χαροποίησε αμέσως τους δημότες και έτυχε θετικής αποδοχής, ειδικά για την κεντρική πλατεία, το πλέον κεντρικό σημείο της πόλης, που έγινε και άμεσα αντιληπτό.

Θυμίζουμε ότι ο δήμος Εορδαίας είχε εγκριθεί από πέρυσι τον Δεκέμβριο στο πρόγραμμα WiFi4EU, μέσω του οποίου είχαν επιλεγεί οι 2. 800 δήμοι για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15 000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανήλθε σε 42 εκατ. ευρώ. Στους επιλεγέντες δήμοι δόθηκε η δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Αν και το πρόγραμμα είχε εγκριθεί δεν είχε τεθεί ποτέ σε ισχύς, ενώ η δημοτική αρχή το έβαλε «μπροστά», οπότε σε σύντομο χρονικό διάστημα η δωρεάν πρόσβαση πολιτών στο διαδίκτυο από δημόσιους χώρους, θα είναι γεγονός!

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη