Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Πράσινο ‘φως’ για βελτίωση – ανακατασκευή Παιδικών Χαρών 

Πτολεμαΐδα: Πράσινο ‘φως’ για βελτίωση – ανακατασκευή Παιδικών Χαρών 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Θέμα χρόνου είναι πλέον η έναρξη έργων βελτίωσης – ανακατασκευής οκτώ παιδικών χαρών του Δήμου Εορδαίας και ειδικότερα στην πόλη της Πτολεμαΐδας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας ενέκρινε ομόφωνα το 2ο πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας και αξιολόγησης (ελέγχου δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου) του έργου «Βελτίωση – Ανακατασκευή Παιδικών Χαρών Δήμου Εορδαίας», προϋπολογισμού μελέτης  ύψους 382.000 ευρώ (µε Φ.Π.Α.), με χρηματοδότηση από το ΕΑΠ και τη ΣΑΤΑ. Η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε επίσης το αποτέλεσμα της ανοικτής ηλεκτρονικής (µέσω ΕΣΗ∆ΗΣ) διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης του ανωτέρου έργου στον οριστικό ανάδοχο, µε µέσο ποσοστό έκπτωσης 43,77 %.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δήμου Εορδαίας Φώτη Ιορδανίδη, το έργο αυτό αποσκοπεί ειδικότερα στη βελτίωση και ανακατασκευή των κάτωθι παιδικών χαρών:  Παλιό Πάρκο (2 παιδικές χαρές), Κεντρική πλατεία, Λαϊκή (2 παιδικές χαρές), Πάρκο Χρηστίδη, Γράμμου & Αρχ. Χρυσάνθου και Πάρκο Μελανοφρύδη.

Το έργο προβλέπει συγκεκριμένα ότι οι ανωτέρω παιδικές χαρές θα διαμορφωθούν με λειτουργικότητα και ασφάλεια, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να εξασφαλιστεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας που προβλέπεται από τη νομοθεσία, αλλά κυρίως να διασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών που είναι οι χρήστες των χώρων αυτών.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου θα γίνουν οι κάτωθι εργασίες:

– Αποξήλωση και απομάκρυνση των ακαταλλήλων και μη επιδιορθώσιμων ή υψηλού κόστους συντήρησης οργάνων και αστικού εξοπλισμού σύμφωνα με την έκθεση φορέα πιστοποίησης

– Συντήρηση, επισκευή ή κατασκευή υποδομών παιδικής χαράς (δάπεδο, περίφραξη, φωτισμός, εξοπλισμός, δίκτυα)

– Συντήρηση και βαφή των οργάνων τα οποία έχουν κριθεί από τον φορέα πιστοποίησης ότι μπορούν να συντηρηθούν.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης του έργου.

Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Ιορδανίδης, στο μεταξύ έγινε και ο διαγωνισμός για την προμήθεια οργάνων και αστικού εξοπλισμού(φωτιστικά κλπ.) για τις παιδικές χαρές, προϋπολογισμού 317.337 ευρώ με ΦΠΑ και το αμέσως προσεχές διάστημα υπογράφεται η σύμβαση του έργου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σαρωτικός ο Μακεδονικός Φούφα και πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μπορεί οι ελπίδες του για παραμονή να είναι ελάχιστες ως μηδαμινές αλλά ο Μακεδονικός Φούφα έχει δείξει ότι ...