Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Παρατείνεται 2 χρόνια η Πράξη Εφαρμογής επέκτασης πόλης στην περιοχή Καρδιάς

Πτολεμαΐδα: Παρατείνεται 2 χρόνια η Πράξη Εφαρμογής επέκτασης πόλης στην περιοχή Καρδιάς

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Νέα, 10η παράταση του χρόνου εκτέλεσης της Μελέτης επέκτασης πόλεως «Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή Καρδιάς Πτολεμαΐδας» για δύο χρόνια, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τετάρτης. Η εν  λόγω επέκταση πόλης της Πτολεμαΐδας αφορά την περιοχή από τα φανάρια (από Κοζάνη) έως τον Οικισμό Καρδιάς.

Η παράταση δόθηκε μετά από σχετικό αίτημα του μελετητή του έργου και με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Εορδαίας. Διότι, όπως ανέφερε η διευθύντρια της εν λόγω υπηρεσίας που εισηγήθηκε το θέμα, Φωτεινή Αγγελίδου, η υπηρεσία συμφωνεί με την παράταση του χρόνου εκτέλεσης της μελέτης, δεδομένου ότι αλλάζει συνεχώς η νομοθεσία και αναγκάζεται ο μελετητής να ξανα-υποβάλλει σχέδια. Στο επόμενο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., πρόσθεσε, θα περάσει (θα εγκριθεί) η μελέτη και θα ακολουθήσει η Πράξη Εφαρμογής. Για να γίνει όμως η Πράξη Εφαρμογής θα πρέπει να παραταθεί η προθεσμία για 24 μήνες, η οποία έχει ήδη λήξει.

Η κ. Αγγελίδου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων εξήγησε ότι πρόκειται για τη δεύτερη επέκταση Σχεδίου Πόλης που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, και αφορά την περιοχή από τα φανάρια (από Κοζάνη) μέχρι και τον Οικισμό Καρδιάς (περιοχή οδού Ελευθερίας, Σιδηροδρομικός Σταθμός μέχρι το δρόμο προς Περδίκκα). Πρόσθεσε πως αναμένεται να εγκριθεί η Πολεοδομική μελέτη η οποία έχει ολοκληρωθεί και μετά την έγκρισή της να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για να ακολουθήσει ο μελετητής την Πράξη Εφαρμογής  και μετά την κύρωσή της να γίνει η μεταγραφή της στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω επέκταση της πόλης Πτολεμαΐδας δεν αφορά τη δυτική πλευρά της Πτολεμαΐδας, την Πράξης Εφαρμογής ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής από το πρώην Στρατόπεδο Πτολεμαΐδας έως το δρόμο για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο, που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης μεταγραφής στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη