Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Ναυάγησε η λειτουργία του Βρεφονηπιακού σταθμού του Μποδοσάκειου

Πτολεμαΐδα: Ναυάγησε η λειτουργία του Βρεφονηπιακού σταθμού του Μποδοσάκειου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • Λόγω μη ολοκλήρωσης δύο υποέργων της νέας πτέρυγας

Πάνε πέντε μήνες τώρα που ανακοινώθηκε η δρομολόγηση ενεργειών προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο κατασκευής της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας. Το όλο εγχείρημα όμως σκόνταψε διότι δεν μπορεί να γίνει παράδοση του έργου επέκτασης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, διότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο υποέργα.

Ήταν λοιπόν Απρίλιος του 2018 όταν ο Δήμος Εορδαίας και η διοίκηση του νοσοκομείου συμφώνησαν να δουν από κοινού την αρμόδια υπουργό προκειμένου να λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός σταθμός από το φετινό φθινόπωρο, με ευθύνη του Δήμου Εορδαίας, λόγω περιορισμών που θέτει το νομικό πλαίσιο και δεν επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία του εν λόγω Βρεφονηπιακού σταθμού (δείτε ΕΔΩ). Η όλη επιχείρηση όμως ναυάγησε, καθώς όπως αποκαλύπτει το «e-ptolemeos», ο Βρεφονηπιακός του Μποδοσάκειου δεν μπορεί να λειτουργήσει πριν ολοκληρωθεί και τυπικά το έργο της επέκτασης του Μποδοσάκειου, κάτι που σύμφωνα με τον Διοικητή του “Μποδοσάκειο – Μαμάτσειο” νοσοκομείου Γιώργο Χιωτίδη, αναμένεται στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χιωτίδης δήλωσε ότι «μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ο Βρεφονηπιακός σταθμός, αλλά το έργο κατασκευής της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά ακόμα, διότι υπάρχουν σε εξέλιξη δύο υποέργα, των οποίων η εκτέλεση αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του 2018.» Εξήγησε ότι «πρόκειται για δύο υποέργα, τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί στις αρχικές συμβάσεις. Αυτά προέκυψαν εκ των υστέρων, έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2018. Άρα εάν λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός σταθμός θα λειτουργήσει από το δεύτερο εξάμηνο της σχολικής χρονιάς στην καλύτερη των περιπτώσεων.»

Ο κ. Χιωτίδης συμπλήρωσε ότι «το έργο σε ό,τι αφορά τις κτιριακές υποδομές έχει αναληφθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κι όταν ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου θα παραδοθεί στην Περιφέρεια και από τη στιγμή που θα παραδοθεί στην Περιφέρεια τότε θα εκχωρηθεί στο νοσοκομείο. Άρα, συμφωνία ανάμεσα στο νοσοκομείο και στον Δήμο δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση της παράδοσης του έργου, οπότε δεν προλάβαμε να λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός σταθμός από αυτή τη σχολική χρονιά.»

«Τα δύο αυτά υποέργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι συμπληρωματικά έργα και έχουν σχέση με την ασφάλεια του έργου και δεν μπορούσε να παραδοθεί το έργο εάν δεν είχαν ολοκληρωθεί και αυτά», δήλωσε στο «e-ptolemeos» η υποδιοικήτρια του Μποδοσάκειου Αναστασία Βαρδάκα. Το ένα, είπε,  αφορά στην πυρόσβεση της νέας πτέρυγας και το δεύτερο είναι έργο σύζευξης και αυτοματισμών της νέας πτέρυγας με το παλαιό κτήριο, σε περίπτωση δηλαδή που υπάρχει διακοπή ρεύματος ή πέσει η τάση του ρεύματος να μπαίνουν αυτόματα σε λειτουργία οι γεννήτριες.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πέθανε ξαφνικά ο πρώην αντινομάρχης Κοζάνης και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Νανόπουλος-Το γεμάτο συγκίνηση μήνυμα του Πάσχου Μητλιάγκα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Είναι από τις ειδήσεις που σε συγκλονίζουν και σε διαλύουν. Τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου , έφυγε ...