Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Μεγάλες εκπτώσεις υπόσχεται ο τοπικός εμπορικός κόσμος – Έναρξη στις 13 Ιανουαρίου

Πτολεμαΐδα: Μεγάλες εκπτώσεις υπόσχεται ο τοπικός εμπορικός κόσμος – Έναρξη στις 13 Ιανουαρίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  • Στα περυσινά επίπεδα με πτωτική τάση, κινήθηκε η αγορά τις γιορτές

Από την προσεχή Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, με τους εμπόρους της Πτολεμαΐδας, της Εορδαίας αλλά και ευρύτερα του Νομού Κοζάνης να περιμένουν «πως και πως» προκειμένου να δουλέψουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου Πτολεμαΐδας Εορδαίας κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η αγορά κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με ελαφρά πτωτική τάση.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Μιχάλης Δεληκώστας, η τοπική αγορά κινήθηκε κυρίως μέχρι τα Χριστούγεννα, όπου και ο καιρός ήταν καλός. Αντιθέτως, παρουσιάστηκε πτωτική τάση τις ημέρες της πρωτοχρονιάς, όπου και επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες και ο κόσμος είτε είχε κάνει τις αγορές του, είτε επέλεξε να μην βγει να αγοράσει υλικά αγαθά, οπότε συνολικά η εορταστική περίοδος κινήθηκε στα ίδια επίπεδα και λίγο πτωτικά.

Σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα, ο κ. Δεληκώστας τόνισε ότι αυτές ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου. «Το χρονικό διάστημα είναι αρκετό ώστε ο κόσμος να κάνει τις αγορές του. Καλούμε τον κόσμο να κάνει έρευνα αγοράς και να ψωνίσει από τα τοπικά καταστήματα, που θα κάνουν καλές εκπτώσεις, που θα φτάσουν σε ποσοστό μέχρι και το 60%», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, να σημειωθεί ότι την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 19 του μήνα, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και παραδοσιακά οι έμποροι της περιοχής ανοίγουν τα καταστήματά τους.

Συμβουλές προς τους καταναλωτές

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους εμπόρους, τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη