Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Με ταχείς ρυθμούς η ανέγερση του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Πτολεμαΐδα: Με ταχείς ρυθμούς η ανέγερση του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Εντυπωσιακή πρόοδο σημειώνουν οι εργασίες κατασκευής του νέου 12θέσιου διδακτηρίου στην Πτολεμαΐδα, στο οποίο πρόκειται να στεγαστεί το 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, που χρόνια τώρα συστεγάζεται με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Η κατασκευή του νέου σχολικού κτηρίου ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο στην περιοχή «ΚΕΠΤΣΕ», δίπλα στο κτήριο που στεγάζει τα δύο τμήματα της Σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα, και όλα δείχνουν ότι μπορεί και να παραδοθεί νωρίτερα από το συμβατικό χρόνο περαίωσης των εργασιών, που σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση προβλέπεται για τον Αύγουστο του 2020. Αυτή τουλάχιστον είναι και η πρόθεση της αναδόχου εταιρείας που εκτελεί το συγκεκριμένο έργο, καθώς με βάση και τα λεγόμενα του απελθόντα πλέον δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, σε φάση ολοκλήρωσης οδεύουν οι  οικοδομικές εργασίες (τοιχοποιία) και η κεραμοσκεπή, προκειμένου να μπορούν να εκτελεστούν απρόσκοπτα οι λοιπές εργασίες εντός του κτηρίου, π.χ. ηλεκτρολογικά κλπ., κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και εάν οι εργασίες συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς το σχολείο θα μπορεί να λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά.
Το έργο αυτό, που ήταν χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα στέγασης των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Καθώς δεν θα αποκτήσει μονάχα επιτέλους το 10ο Δημοτικό Σχολείο τη δική του στέγη, αλλά με την αναδιάταξη των μαθητών της πόλης πρόκειται να αποσυμφορηθούν και άλλα δημοτικά σχολεία, αλλά και να δοθεί μερική λύση και στο σοβαρό πρόβλημα  στέγασης των νηπιαγωγείων της πόλης -η πλειοψηφία των οποίων στεγάζεται σε ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτήρια. Διότι με βάση το σχεδιασμό, στους χώρους που θα κενωθούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο προβλέπεται να μετεγκατασταθούν τρία νηπιαγωγεία της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο ανέγερσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν σε σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ (€3.944.700,00), ενώ με την έκπτωση του αναδόχου το τελικό ποσό της σύμβασης διαμορφώθηκε γύρω στα 1,8 εκατομ. ευρώ.

Ο συμβατικός χρόνος περαίωσης της εργολαβίας είναι εξακόσιες (600) ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης (2/1/2019), με τυπική ημερομηνία περάτωσης του έργου στις 24/8/2020.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: «Όλη η πλατεία ένα παιχνίδι» για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Μίνι βόλεϊ και τένις στην πρώτη γραμμή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 η εκδήλωση του Δήμου Γρεβενών «Όλη η ...