Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: «Μάχη» για την αλλαγή του σημείου τοποθέτησης των βυθιζόμενων κάδων – Η Επιτροπή του Άρθρου 152 απορρίπτει προσφυγή της Αντιπολίτευσης για παράνομη απόφαση του Δ.Σ.

Πτολεμαΐδα: «Μάχη» για την αλλαγή του σημείου τοποθέτησης των βυθιζόμενων κάδων – Η Επιτροπή του Άρθρου 152 απορρίπτει προσφυγή της Αντιπολίτευσης για παράνομη απόφαση του Δ.Σ.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ζήτημα που αφορά τη νομιμότητα ή μη, συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, απασχόλησε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, μετά από προσφυγή δημοτικών συμβούλων της μείζονος Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Τερζοπούλου και οι Σύμβουλοι Γιάννης Δίκας και Χρύσανθος Ταϊρίδης, κατέθεσαν προσφυγή κατά της με αριθμ. 53/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, που τροποποιούσε την με αριθμό 3/2020 απόφαση του σώματος, και η οποία είχε να κάνει με το έργο «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ».

Η εν λόγω απόφαση του Δ.Σ. επί της ουσίας είχε να κάνει με την αλλαγή ή μη, του χώρου τοποθέτησης του ενός συστήματος βυθιζόμενων κάδων, και συγκεκριμένα από την οδό 25ης Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Πτολεμαΐδας. Η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία για τεχνικούς λόγους, ενώ το χρονοδιάγραμμα του εργολάβου ήταν τέτοιο, που εάν δεν η τοποθέτηση σε νέο σημείο δεν γινόταν άμεσα, θα γινόταν τον Σεπτέμβριο. Αυτό ήταν το επιχείρημα, με το οποίο κρίθηκε το θέμα ως κατεπείγον.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση, έγινε υπό το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων κατά την περίοδο του Μαΐου, οπότε ίσχυε η ΠΝΠ που επέτρεπε να γίνει η συνεδρίαση δια περιφοράς για κατεπείγοντα θέματα, και μετά από τηλεφωνική ενημέρωση των συμβούλων.

Οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, έγειραν ζήτημα μη νομιμότητας της απόφασης με το επιχείρημα του ότι δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς επί του θέματος, και ότι η λήψη της απόφασης δεν έγινε σύμφωνα με το Νόμο. Προσέφυγαν κατά της εν λόγω απόφασης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στις 22-5-2020.

Η προσφυγή τους αυτή,  απορρίφθηκε με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη στις 9-7-2020. Η απόφαση απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι η πρόσκληση για τη διεξαγωγή της δια περιφοράς συνεδρίασης της 11ης Μαΐου 2020 του ΔΣ Εορδαίας διενεργήθηκε και γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικά, σύμφωνα με την ΠΝΠ που ήταν τότε σε ισχύ.

Κατά της απόφασης του κ. Μιχελάκη, οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης προσέφυγαν στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του ν.3463/2006, στις 6 Αυγούστου. Με την προσφυγή τους αυτή, ζήτησαν την ακύρωση της επίμαχης απόφασης επικαλούμενοι μη νόμιμη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η απόφαση είναι αόριστη και αναιτιολόγητη, και ότι κατά συνέπεια είναι ακυρωτέα.

Η Επιτροπή συνεδρίασε στις 9 Σεπτεμβρίου, και απέρριψε την προσφυγή, με το αιτιολογικό ότι, «η εν λόγω συνεδρίαση είχε λάβει χώρα μετά από τηλεφωνική ενημέρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι συναίνεσαν και στην εκ περιφοράς σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην τροποποίηση της με αριθμό 3/23-1-2020 απόφασης».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...