Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πτολεμαΐδα: Εκθέτες λαϊκής αγοράς: «Τηρούμε τα μέτρα – Όχι στη στοχοποίηση του κλάδου» – Τι συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του δήμου Εορδαίας για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς

Πτολεμαΐδα: Εκθέτες λαϊκής αγοράς: «Τηρούμε τα μέτρα – Όχι στη στοχοποίηση του κλάδου» – Τι συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του δήμου Εορδαίας για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ακόμη και μάσκες να διανέμονται από τον δήμο Εορδαίας στον κόσμο που πήγε να ψωνίσει, διεξήχθη την Τετάρτη το πρωί η λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας.
Στον απόηχο της απόφασης των αρμόδιων υπουργείων, μετά από σχετική εισήγηση του τμήματος εμπορίου της περιφέρειας, για αναστολή λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Κοζάνης για το προσεχές Σάββατο, οι παραγωγοί – εκθέτες κατέβαλαν προσπάθεια ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.


Από νωρίς το πρωί ήταν εκεί και τα αρμόδια συνεργεία του δήμου Εορδαίας, η δημοτική αστυνομία, αλλά και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Δημήτρης Ορφανίδης και Καθαριότητας Χρήστος Κεσκερίδης. Μάλιστα στον κόσμο διανεμήθηκαν πάνω από 600 μάσκες, από προσωπικό που βρισκόταν στις εισόδους της λαϊκής.

Η τήρηση των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας και η λειτουργία των λαϊκών αγορών εν μέσω Covid19 ήταν και στο επίκεντρο της συνάντησης που κάλεσε το απόγευμα της Τρίτης στο δημαρχείο ο αντιδήμαρχος κ. Ορφανίδης, ωστόσο η ανταπόκριση των εκθετών – επαγγελματιών ήταν μικρή, καθώς προσήλθαν μόλις 11 άτομα (τα δύο από την Κοζάνη).

Να τονιστεί πως ο δήμος Εορδαίας έχει καταθέσει προς διαβούλευση τον νέο κανονισμό για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Πτολεμαΐδας. Η ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων επί του σχεδίου είναι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και έπειτα η τελική του μορφή θα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας.

Ωστόσο η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τη λειτουργία της λαϊκής εν μέσω COVID19 και κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις, η χρήση μασκών κ.λπ., δεδομένης της ανησυχίας που υπάρχει στον κλάδο μετά και το δεκαήμερο «λουκέτο» της λαϊκής της Κοζάνης.
Σε ό,τι αφορά τον κανονισμό, ο κ. Ορφανίδης τόνισε πως υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία της λαϊκής εν γένει, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως είπε.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης, ο κ. Ορφανίδης επεσήμανε πως υπήρξε πολύ καλή λειτουργία στο μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ έγιναν και έλεγχοι από κλιμάκια. Επίσης, εκτός από τις μάσκες, υπήρχαν στο χώρο και αντισηπτικά, γάντια, ενώ οι αποστάσεις στους πάγκους, τόνισε πως τηρήθηκαν.

Εκθέτες: «Τηρούμε τα μέτρα – Όχι στη στοχοποίηση του κλάδου»

Μιλώντας στην κάμερα του e-ptolemeos.gr ο Μάρκος Σταυρίδης, γραμματέας του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Ν. Κοζάνης, τόνισε πως υπήρξε ολοκληρωτική συνεργασία των παραγωγών – εκθετών, με τον δήμο Εορδαίας και τη δημοτική αστυνομία, ώστε η λαϊκή της Πτολεμαΐδας να λειτουργήσει ομαλά. «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα μέτρα όσο καλύτερα μπορούσαμε και τα κρατήσαμε. Δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό που θα δώσει την αφορμή ώστε να κλείσει η λαϊκή αγορά».

Οι παραγωγοί με αφορμή την απόφαση για κλείσιμο της λαϊκής, τόνισαν πως υπήρξαν συνάδελφοι που δεν συμμορφώθηκαν, λέγοντας πάντως ότι σε όσους δεν συμμορφώνονται δεν θα έπρεπε να κλείνει η λαϊκή αγορά στο σύνολο της αλλά να δοθεί πρόστιμο ατομικά σε όποιον παρατυπεί, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση» του κλάδου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μίλτος Τεντόγλου: Το τελευταίο άλμα που έγραψε ιστορία και του χάρισε το χρυσό στο Τόκιο

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Δείτε το τρομερό τελευταίο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,41μ. και του χάρισε το ...