Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Έκλεψαν από την πρώην ΑΕΒΑΛ, εξάρτημα από το μοναδικό μηχάνημα καθαρισμού χόρτων του Δήμου!

Πτολεμαΐδα: Έκλεψαν από την πρώην ΑΕΒΑΛ, εξάρτημα από το μοναδικό μηχάνημα καθαρισμού χόρτων του Δήμου!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Νέο κρούσμα κλοπής σημειώθηκε πιθανότατα μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, από οτν χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασματοβιομηχανίας της ΑΕΒΑΛ. Μάλιστα, αυτή τη φορά πρόκειται για εξάρτημα από το μηχάνημα – καταστροφέα χόρτων που διαθέτει ο δήμος και με αυτό εκτελεί εργασίες κοπής χόρτων τόσο στην πόλη, όσο και στις δημοτικές ενότητες. Αξίζει να τονιστεί πως πρόκειται για το μόνο μηχάνημα για καταστροφές και καθαρισμό χόρτων -πρασίνου, που διαθέτει ο δήμος Εορδαίας, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, όσο καλοκαιριάζει!
Μιλώντας στον «Π» ο ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου  Κώστας Σερσέμης αναφέρθηκε στο συμβάν, σημειώνοντας πως ήδη έχει κατατεθεί μήνυση από πλευράς του Δήμου Εορδαίας, κατά παντός υπευθύνου. Η κλοπή έγινε αντιληπτή τη Δευτέρα το πρωί από τον χειριστή του μηχανήματος, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πρώην ΑΕΒΑΛ και εκτιμάται ότι σημειώθηκε κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εκτός από το εξάρτημα του μηχανήματος – καταστροφέα, αφαιρέθηκαν και οι προβολείς του. Άμεσα καλέστηκε η αστυνομία, η οποία έσπευσε στο χώρο και πήρε αποτυπώματα, ενώ ήδη ερευνά το συμβάν.

«Η ζημιά δεν είναι μεγάλη, οικονομικά, αλλά η διαδικασία για την προμήθεια νέου εξαρτήματος είναι χρονοβόρα», επισημαίνει ο κ. Σερσέμης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι την ευθύνη φύλαξης του χώρου έχει η Δημοτική Αστυνομία, ωστόσο παραδέχεται ότι εκ του αποτελέσματος η φύλαξη δεν είναι επαρκής. «Ο χώρος φυλάσσεται, αλλά προκύπτει ότι δεν φυλάσσεται αρκετά», τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για τη φύλαξη του χώρου, προτείνοντας να ενισχυθεί ώστε να μην σημειώνονται συνεχώς τέτοια περιστατικά. Μάλιστα ο χώρος στον οποίο φυλάσσεται το μηχάνημα έχει κάμερες ασφαλείας, οι οποίες δεν είναι ωστόσο σε λειτουργία.

Στο πρακτικό του πράγματος, η έλλειψη του εξαρτήματος από το μηχάνημα, θα επηρεάσει τον καθαρισμό των χόρτων στον Δήμο Εορδαίας, τη στιγμή μάλιστα που ξεκινάει το καλοκαίρι και τα παράπονα των πολιτών έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Σερσέμης, ζήτησε, μάλιστα, την κατανόηση και την υπομονή των κατοίκων, τόσο της Πτολεμαΐδας, όσο και των τοπικών διαμερισμάτων, για την όποια καθυστέρηση προκύψει στον καθαρισμό των χόρτων, ζητώντας μάλιστα από τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων να συμμετέχουν ενεργό στον καθαρισμό και να βοηθήσουν με όποια μέσα διαθέτουν, στις περιοχές ευθύνης τους.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη