Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Άλλους 5 υποψηφίους συμβούλους ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Πλακεντάς – Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της “Ενωμένης Εορδαίας”

Πτολεμαΐδα: Άλλους 5 υποψηφίους συμβούλους ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Πλακεντάς – Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της “Ενωμένης Εορδαίας”

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πέντε νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, το βράδυ της Πέμπτης, στον αγιασμό εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Ενωμένη Εορδαία”, τονίζοντας πως «είναι πέντε κοινωνικά, επαγγελματικά καταξιωμένοι συμπολίτες μας.»

Οι νέοι υποψήφιοι είναι οι ακόλουθοι:

1.Παναγιώτης Καπουσίδης (Δ.Ε. Πτολεμαΐδας) Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ, εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), παράρτημα Πτολεμαΐδας.

2.Χρήστος Κιουρτίδης (Δ.Ε. Πτολεμαΐδας)- Δικηγόρος

3.Θεόδωρος Σολαχίδης (Δ.Ε. Μουρικίου)- Αγρότης, Θεριζοαλωνιστής/ Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Άρδασσας.

4.Σωτήρης Τζωβαΐρης (Δ.Ε. Πτολεμαΐδας)- Μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική και την Επιχειρησιακή Έρευνα.

5.Αγγελική Χρήστου (Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής)- Πτυχιούχος Πληροφορικής, Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμακιάς. η οποία αντικατέστησε τον σύζυγό της Αριστοτέλη Ήτσκο, λόγω ανυπέρβλητου προβλήματος που είχε.

«Όλο αυτό το διάστημα και μέσα από τις συναντήσεις με φορείς, συλλόγους και οργανώσεις καταγράφουμε τις ανάγκες, αποτυπώνουμε τα δεδομένα και προτείνουμε λύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακεντάς και τόνισε πως τα προβλήματα δεν λύνονται με εκθέσεις ιδεών και το πάτημα ενός κουμπιού. «Χρειάζονται προτάσεις, κοστολόγηση και προγραμματισμό. Δεν αρκεί η διαπίστωση, χρειάζεται ρεαλιστική αντιμετώπιση. Χρειάζεται σχέδιο που η “Ενωμένη Εορδαία” έχει και έγκαιρα το παρουσίασε.»

Ο κ. Πλακεντάς έθεσε ως προτεραιότητα την καθημερινότητα της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων, λέγοντας πως είναι αναγκαιότητα η αποκομιδή των απορριμμάτων με την αλλαγή του ωραρίου και την ενίσχυση του προσωπικού, ο φωτισμός, τα αδέσποτα ζώα και η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Όπως επίσης ο πρωτογενής τομέας, η εξασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής της Τηλεθέρμανσης, η στήριξη των ευπαθών ομάδων και οι μετεγκαταστάσεις Κομάνου, Μαυροπηγής και Αναργύρων.

Πρότεινε μάλιστα συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για αναγκαία έργα στις Τοπικές Κοινότητες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, τις ακόλουθες:

 1. Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Δυτικής Εορδαίας, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
 2. Εμπόριο: Μελέτη για την κατασκευή μιας τελικής λιμνοδεξαμενής, η οποία θα συλλέγει τα νερά των δύο ήδη κατασκευασμένων (τσιμεντένιων) φραγμάτων και την ενοποίηση της με το αρδευτικό που ήδη υπάρχει καθώς και επέκταση του, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για τον ταμιευτήρα στην Αναρράχη σε αντικατάσταση του έργου Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης.
 3. Άρδασσα: Συντήρηση κεντρικού δρόμου, προϋπολογισμού 60 χιλιάδων ευρώ περίπου.
 4. Πύργοι: α) Εγκατάσταση και λειτουργία του διαλογητηρίου κερασιών μετά από συνεννόηση με τον ΤΟΕΒ Πύργων και Μεσοβούνου. β) Επέκταση του αρδευτικού δικτύου από ανόρυξη καινούργιων γεωτρήσεων για περίπου 2 χιλιάδες στρέμματα, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
 5. Ερμακιά: Κατασκευή ταμιευτήρα στην περιοχή «Παλιά αμπέλια» για την άρδευση 2 χιλιάδων στρεμμάτων, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
 6. Ανατολικό: Εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού, προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.
 7. Μεσόβουνο: Εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού, προϋπολογισμού 2.380.000,00 ευρώ.
 8. Κομνηνά: Εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού, προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.
 9. Στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσα από παρεμβάσεις και αποκέντρωση του στις τοπικές μας κοινότητες. Γιατί ο αθλητισμός ενώνει.
 10. Αξιοποίηση με μελέτη του Δάσους Προαστείου σε συναυλιακό χώρο.
 11. Διαμόρφωση των χώρων των εκδηλώσεων ΣΤΡΑΝΕΙΑ στον Περδίκκα σε έναν πολυχώρο συναυλιών, εκδηλώσεων, τέχνης και πολιτισμού.

Όραμά της “Ενωμένης Εορδαίας”, τόνισε o Π. Πλακεντάς, είναι η δημιουργία Τηλεθέρμανσης με Βιομάζα στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους με κοστολόγηση και ένταξη στα κριτήρια προγραμμάτων Πράσινης ενέργειας.

«Αυτό είναι το όραμά μας για μια Εορδαία με ισόρροπη ανάπτυξη, δίκαιη προοπτική, ανάπτυξη με ευκαιρίες. Σε συνδυασμό με την επίλυση της επέκτασης του σχεδίου πόλης από Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και Δήμο Εορδαίας, τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών που εκκρεμούν, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας δημιουργούμε προστιθέμενη αξία, δημιουργούμε ανάπτυξη. Ανοίγουμε δρόμους, σπάμε τείχη.»

Χαρακτήρισε τέλος αναγκαιότητα τη σήραγγα της Κλεισούρας, την οποία «η Πολιτεία οφείλει να υλοποιήσει άμεσα, μέσα από τα Τομεακά προγράμματα του Υπουργείου αξιοποιώντας την υπάρχουσα μελέτη. Απαιτούμε άμεση χρηματοδότηση.»

 


 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη