Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Πτολεμαΐδα 28 Ιανουάριου 1944 (κατοχή) – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 21/04/2021

Πτολεμαΐδα 28 Ιανουάριου 1944 (κατοχή) – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 21/04/2021

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η τελευταία αναμνηστική φωτογραφία, ως μαθήτριες του 8ταξίου Γυμνασίου, έχει σαν φόντο το σπίτι του αείμνηστου Φαρμακοποιού Παναγιώτη Παναγιωτίδη και τον κεντρικό αγωγό των όμβριων και ακαθάρτων υδάτων, το δίδυμο του οποίου διέσχιζε, από τις δύο μεριές, τον κεντρικό δρόμο της 25ης Μαρτίου.

Θα πρέπει να πούμε, πως, δίπλα από την οικία Παναγιωτίδη βρίσκονταν η αίθουσα διδασκαλίας, την οποία, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, παραχώρησε δωρεάν ο αείμνηστος Π. Παναγιωτίδης, δεδομένου ότι, το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου είχε επιταχθεί από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής.

Στη Φώτο μας, από αριστερά, διακρίνουμε:

Όρθιες τις : Καρυοφιλίδου Έλλη, Στεφάνου Ελενίτσα, Δασκαλοπούλου Μαρία, Παντελείου Μαρία, Παναγιωτίδου Άννα, τον Γυμνασιάρχη κ. Γκανούλη (Φιλόλογος), Αδαμοπούλου Ευαγγελία, Καίτη Κουρτίδου, Μουρατίδου Ελπίδα, Ζώτου Αμαλία, Χατζηνίκου Λίζα, Νικολαϊδου Νίτσα, Παγκούτσου Ασπασία, Συμεωνίδου Μαίρη, και Παυλίδου Παναγιώτα.

Καθισιές τις : Κοτζαμάνη Αλεξάνδρα, Κυριακίδου Νίνα, Χατζηαλέξη Αρίστη, Αυγεροπούλου Άννα και Ιωακειμίδου Θεοδώρα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

19η  Μαΐου 1919 -Πόντος δικαίωμα στην μνήμη – Του Μωυσιάδη Παναγιώτη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Δεκαεννέα έτονε, Καλομηνά ημέρα, Κεμάλτς όντες επάτεσεν ‘ς ση Πόντονος τα μέρια.   Σαμψούντα φόρ’ κι ανάλλαξον ...