Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Στα ίδια επίπεδα με πέρσι ο πασχαλινός τζίρος στην αγορά  

Πτολεμαΐδα: Στα ίδια επίπεδα με πέρσι ο πασχαλινός τζίρος στην αγορά  

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


 

Δεν έφερε την πολυπόθητη ανάσταση στον εμπορικό κόσμο η κίνηση στην αγορά της Πτολεμαΐδας την περίοδο του Πάσχα, καθώς ο πασχαλινός τζίρος κινήθηκε στα ίδια περσινά επίπεδα.

Την παραπάνω άποψη διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας μιλώντας στον «Π». Ο Μιχάλης Δεληκώστας, είπε ουσιαστικά ότι συνεχίστηκε και φέτος η υποχώρηση πασχαλινού τζίρου. «Η αγορά της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής κινήθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα την αντίστοιχη πασχαλινή περίοδο του 2017. Ήταν ένα διάστημα πολύ μικρό σε σχέση με άλλες γιορτινές περιόδους και δεν βοήθησε και ο καιρός φέτος, γιατί ο καιρός παίζει ρόλο στην ψυχολογία του καταναλωτή. Στην περίπτωση της Εορδαίας η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Τα καταστήματα που πωλούν είδη τροφίμων και γενικότερα τα καταστήματα καφεστίασης δούλεψαν λίγο περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα, καθώς τα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης και τα άλλα εμπορικά καταστήματα με το ζόρι έπιασαν τα περσινά επίπεδα, δηλαδή περίπου 20%».

Ο κ. Δεληκώστας επεσήμανε ότι «σε γενικό επίπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο εορταστικός τζίρος σημείωσε άνοδο περίπου 1%-1,5%, ενώ το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού υποχώρησε σχεδόν κατά 2%».

Φέτος, τόνισε ο κ. Δεληκώστας, «είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για την ελληνική οικονομία και θα πρέπει αυτοί οι δείκτες να αποδίδουν και στην πραγματική οικονομία, για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί το ισοζύγιο των μικρών επιχειρήσεων έναντι τον μεγάλων. Πιστεύω ότι φέτος θα κριθούν πάρα πράγματα. Μέχρι τώρα η αγορά -μέχρι τις 15 Απριλίου-  δεν είναι καν στα περσινά επίπεδα, είναι τουλάχιστον 30% κάτω, και μιλάω γενικότερα για την αγορά από την αρχή του 2018. Γιατί ήταν πολύ κοντά οι γιορτές, τα Χριστούγεννα, οι Αποκριές και το Πάσχα και ο κόσμος δεν κατάλαβε πότε ήρθε η μια γιορτή και πότε η άλλη και ήταν επιφυλακτικός, γιατί επιπλέον δεν του φτάνουν και τα λεφτά με τους φόρους και όλα αυτά που μας έχουν επιβάλλει». Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία ότι «την επόμενη περίοδο θα πάει λίγο καλύτερα η αγορά και ας ευχηθούμε ότι το ισοζύγιο των πωλήσεων και των αγορών θα βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, μήπως μπορέσει και σηκώσει κεφάλι και ο εμπορικός κόσμος».

Ο πρόεδρος των Εμπόρων της Εορδαίας ευχήθηκε τέλος «Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο, στους εμπόρους και γενικότερα σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και καλό κουράγιο.» 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη