Αρχική > Slider > Πτολεμαΐδα: Μνήμες από τα ολοκαυτώματα τριών μαρτυρικών χωριών της Εορδαίας ξύπνησε η προβολή της ταινίας “Το τελευταίο σημείωμα” του Π. Βούλγαρη

Πτολεμαΐδα: Μνήμες από τα ολοκαυτώματα τριών μαρτυρικών χωριών της Εορδαίας ξύπνησε η προβολή της ταινίας “Το τελευταίο σημείωμα” του Π. Βούλγαρη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μνήμες από τα ολοκαυτώματα τριών χωριών της Εορδαίας, του Μεσοβούνου, των Πύργων και της Ερμακιάς, ξύπνησε η προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη, το βράδυ της Τρίτης από την Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας, στον κινηματογράφο «Αχίλλειον», που αναφέρεται στην ιστορία του αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη ο οποίος εκτελέστηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής με τους 200 της Καισαριανής, την πρωτομαγιά του 1944.

Στο πλαίσιο της προβολής οι διοργανωτές έδωσαν το λόγο στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοβούνου Παύλο Παραστατίδη, ο οποίος έκανε μικρή αναφορά στο ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου που θρήνησε την περίοδο της γερμανικής κατοχής 380 αθώα θύματα.

Στην ιστορία του δικού του μαρτυρικού χωριού, της Ερμακιάς, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Σακελλάρης, αλλά και στον τρίχρονο αγώνα που δόθηκε για να χαρακτηριστεί πριν ένα μήνα η Ερμακιά ως μαρτυρική κοινότητα. Μάλιστα ο κ. Σακελλάρης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην φετινή εκδήλωση μνήμης  για τους 65 άμαχους εκτελεσθέντες της Ερμακιάς, που θα τελεστεί την Κυριακή 22 Απριλίου και θα έχει φέτος πανηγυρικό χαρακτήρα.

Η προβολή της ταινίας του Π. Βούλγαρη έγινε στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας “Η πόλη γιορτάΖΕΙ”.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη