Αρχική > Slider > Το ψηφοδέλτιο της νίκης και το πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση παρουσίασε ο επικεφαλής το συνδυασμού “ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ” Γ. Μητιάγκας

Το ψηφοδέλτιο της νίκης και το πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση παρουσίασε ο επικεφαλής το συνδυασμού “ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ” Γ. Μητιάγκας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Ή θα εντείνουμε τις προσπάθειες για σταδιακή ανάκαμψη, συγκροτώντας ένα μείγμα πολιτικής, αποτελεσματικής υποστήριξης της επιχειρηματικότητας μαζί με την αναγκαία συνδικαλιστική δράση, ή θα πορευτούμε με συντηρητικές επιλογές προσανατολισμένες σε πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος, τόνισε ο Γιάννης Μητλιάγκας, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάπτυξης Επιμελητήριο» για τις εκλογές του ΕΒΕ Κοζάνης στις 10 – 11 Δεκεμβρίου, παρουσιάζοντας την προγραμματική πρόταση και το ψηφοδέλτιο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Αλιάκμων» στην Κοζάνη.

Μοναδικό εχέγγυο για μια θετική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα – δίλημμα, αποτελεί το ψηφοδέλτιο που συγκροτείται από καταξιωμένους επιχειρηματίες και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος, για να προσθέσει πως «συναντηθήκαμε μία ευρεία ομάδα πολιτών – επιχειρηματιών, από όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας, των ηλικιών και των γεωγραφικών διαμερισμάτων.» Δίνοντας ορισμένα στοιχεία του ψηφοδελτίου, είπε ότι αποτελείται από 55 άτομα, εκ των οποίων το 82% είναι πρώτη φορά υποψήφιοι, το 20% είναι γυναίκες, ενώ ως προς τα τέσσερα τμήματα, οι υποψήφιοι είναι: Γουνοποιών 3,6%, Εμπορικό 27,3%, Μεταποίησης 32,7% και Υπηρεσιών 36,4%. «Είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη λύση στα σημερινά αδιέξοδα της κρίσης», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάπτυξης Επιμελητήριο».

Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Γ. Μητλιάγκας, υπογράμμισε: «Σε δεκαπέντε ημέρες ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού Κοζάνης θα κληθεί να αποφασίσει για τη νέα διοίκηση και τους εκπροσώπους του στο επιμελητήριο. Οι εκλογές γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη οικονομική κατάσταση η οποία έχει φέρει σε απόγνωση πολλούς από τους επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δύναμη του επιμελητηρίου έχει απομειωθεί σε μέλη περίπου κατά 33%, δηλαδή από 15.000 μέλη είμαστε σχεδόν 10.000. Αυτό δείχνει το πώς βίωσε ο επιχειρηματικός κόσμος αυτή την μακροχρόνια κρίση, η οποία βαδίζει πλέον στο όγδοο έτος.

Αυτοί οι παράγοντες διαμορφώνουν και τις συνθήκες μέσα από τις οποίες πρέπει να σκεφτεί και να ενεργήσει ο επιχειρηματικός κόσμος. Θεωρώ ότι είναι πολύ ώριμη η επιχειρηματική κοινότητα να δώσει θετική απάντηση στο ερώτημα ποια διοίκηση θέλουμε. Αυτό μπορεί να εκφραστεί μέσα από τον συνδυασμό μας ο οποίος πρεσβεύει την συνέχεια, τη συνέπεια και την  προοπτική. Όλα αυτά έχουν κατατεθεί μέσα από ένα δομημένο και συγκροτημένο πρόγραμμα το οποίο έχει αρχή, μέση και τέλος, απαντά στους πόρους και στους τρόπους με τους οποίους η διοίκηση του επιμελητηρίου πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα τα οποία έρχονται και φυσικά δίνει και τον τόνο των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφτούν σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να βάλουμε κι’ εμείς το λιθαράκι μας για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την  μακροχρόνια κρίση.

Η τοπική συμμαχία που λέμε εμείς, που έχει να κάνει τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο, την αυτοδιοίκηση, ακόμη και με την κεντρική κυβέρνηση, αφορά πρωτοβουλίες και ένας φορέας όπως το επιμελητήριο πρέπει να τις αντιληφτεί, να τις σχεδιάσει, να τις προγραμματίσει και να τις υλοποιήσει. Αυτός είναι ο ρόλος του επιμελητηρίου και αυτό θα αναδείξουμε εμείς και στο επόμενο δεκαπενθήμερο, αλλά αναδείξαμε και στο προηγούμενο διάστημα με τον επιχειρηματικό κόσμο, στοχεύοντας στη θετική του προσέγγιση, γιατί πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουμε και αυτό οφείλει πρώτος να το εκφράσει ο επιχειρηματικός κόσμος.»

«Για μας, συνέχισε ο κ. Μητλιάγκας, «είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει ο κόσμος. Να καταλάβει ότι η συλλογικότητα είναι ένα μέσο επίλυσης προβλημάτων και να δώσει ένα οριστικό τέλος στην όποια απαξίωση υπάρχει σε κάθε συλλογική έκφραση. Θεωρούμε ότι είναι κομβικό αυτό το σημείο και αν το καταλάβει ο καθένας, μπορούμε από κοινού να διαμορφώσουμε καλύτερες προτάσεις, καλύτερες λύσεις και δυναμικότερες παρεμβάσεις. Γιατί όταν υπάρχουν περισσότερες φωνές εισακούονται πολύ πιο εύκολα και πιο δυναμικά.»

Σημείωσε ακόμη ότι ο «ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απογοητευμένος, είναι κουρασμένος, αλλά αυτό δεν τον κάνει ανώριμο. Γνωρίζει πολύ καλά το τι βιώνει, νομίζω ότι ωριμάζει ραγδαία και πιστεύουμε ότι αυτή η συνθήκη είναι που θα διαμορφώσει την επόμενη μέρα για την  περιοχή. Την περιοχή που πρέπει να έχει ως άμυνά της την ενέργεια και τον ενεργειακό άξονα, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να έχει και το δόρυ της που είναι ο πολιτισμός, η γαστρονομία, η αγροδιατροφή και όλο αυτό το πλέγμα βέβαια, μέσα από την όσμωση με τα πανεπιστήμια και τη γνώση για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και το καλύτερο αποτέλεσμα είναι περισσότερες επιχειρήσεις, και βέβαια ως άμεση συνεπαγωγή περισσότερες θέσεις εργασίας. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για την  τοπική μας κοινωνία.»

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι υποψήφιοι, επιχειρηματίες, φίλοι του συνδυασμού, άνδρες και γυναίκες. Μεταξύ άλλων διακρίναμε τους πρώην νομάρχες Πάσχο Μητλιάγκα και Ιορδάνη Ανδρεάδη, τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, τον πρόεδρο της απερχόμενης διοίκησης του ΕΒΕ Κώστα Κυριακίδη, τον επί σειρά ετών πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης Παναγιώτη Αποστολίδη και τον Β΄ αντιπρόεδρο της απερχόμενης διοίκησης και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γούνας, Δημήτρη Κοσμίδη.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας