Αρχική > Slider > Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Share on LinkedIn

Ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε το Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες:

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμαρχος Φλώρινας

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες από την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με τους δίκαιους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την χρονική περίοδο.

Η εφαρμογή των διαδοχικών μνημονιακών πολιτικών βήμα-βήμα οδηγεί στην απαξίωση και στην εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών είναι ήδη ορατά την τελευταία πενταετία. Σήμερα δε τα νέα μέτρα όπως η αβάσταχτη υπερφορολόγηση, η τεράστια αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του ΟΓΑ δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο αγροτικό εισόδημα. Ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν υπογραφεί στο τρίτο μνημόνιο διαλύουν την Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη.

Τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την μείωση του κόστους παραγωγής και ο αγώνας για την διεκδίκηση τους, αποτελούν ουσιώδες ζήτημα επιβίωσης όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων. Ο αγροτικός κόσμος είναι η βάση και η αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό όμως απαιτεί μια πολιτική η οποία θα μειώσει το κόστος παραγωγής θα χρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους την παραγωγική δραστηριότητα του πρωτογενούς τομέα.

Οι δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου που είναι προϋπόθεση για τη διάσωση της ίδιας της πατρίδας. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους και θα είμαστε στο πλευρό τους.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι με μορφές διεκδίκησης που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των δρόμων κάτι που αν συνεχιστεί θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην ήδη πληγωμένη από την κρίση ελληνική οικονομία.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Share on LinkedIn