Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ένα πιάτο που συνδυάζει  ψαρονέφρι καλομαγειρεμένο με πλούσια σάλτσα μανιταριών. Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και ζουμερό, ότι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι!

Το ψαρονέφρι και είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,

Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

Υλικά :

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Νερό

Για την σάλτσα μανιταριών :

  • 800 γρ. μανιτάρια μικρά στρόγγυλα
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ντομάτα σάλτσα
  • 3-4 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση :

Πλένουμε το ψαρονέφρι, το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν το μαγείρεμα.

Κόβουμε το κρέας σε φέτες όχι πολύ μεγάλες, τις βάζουμε σε μία πιατέλα και  αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο

και σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος και από τις δύο πλευρές (περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά) μέχρι να ροδίσουν.

Όσο σοτάρετε το κρέας, πατάμε με το πιρούνι το κομμάτι να ανοίξει όπως δείχνει στην φωτογραφία.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με την μπύρα ρίχνοντας την σιγά σιγά.

Αν η μπύρα δεν καλύπτει το κρέας συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε περίπου

για 30-40 λεπτά, προσέχοντας να μείνει με ζουμάκι και να μην στεγνώσει.

 

Σάλτσα μανιταριών : σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, την σάλτσα και ανακατεύουμε.

Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,

ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι ζεστό με την σάλτσα μανιταριών.

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team