Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Προβληματική φαίνεται να είναι η λειτουργία του προγράμματος των θέσεων μαθητείας για αποφοίτους Λυκείου και πτυχιούχους ΕΠΑΛ

Προβληματική φαίνεται να είναι η λειτουργία του προγράμματος των θέσεων μαθητείας για αποφοίτους Λυκείου και πτυχιούχους ΕΠΑΛ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε μια εποχή, που για τις επιχειρήσεις είναι δύσκολο να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και ιδιαίτερα δύσκολο να εξειδεικευτεί το προσωπικό ώστε να έχει τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να μπει δυναμικά και με αξιώσεις στην αγορά εργασίας, το Υπουργείο Παιδείας δίνει αντικίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε να μεταδώσουν την τεχνογνωσία τους στους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα της σχετικής πρόσκλησης προς τους εργοδότες, προβλέπεται πως για τις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να διαθέσουν θέση μαθητείας σε μαθητευόμενους θα πρέπει να έχουν οικονομική επιβάρυνση. Δηλαδή μια επιχείρηση για να μεταδώσει την τεχνογνωσία της, και να εκπαιδεύσει τους υποψήφιους εργαζομένους, πρέπει να πληρώσει. Σε μία εποχή μάλιστα, που οι επιχειρήσεις φλερτάρουν με το λουκέτο, έρχεται το κράτος και τους προτείνει να πληρώσουν.

Συγκεκριμένα, το ποσό της αποζημίωσης του μαθητευόμενου, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, που καταβάλλεται μηνιαίως από τον εργοδότη, ανέρχεται στο ποσό των 9,30€ ανά ημέρα εργασίας. Για τις ημέρες που ο μαθητευόμενος βρίσκεται σε κανονική άδεια (12 ημέρες), ο εργοδότης επιβαρύνεται με το σύνολο της ημερήσιας αποζημίωσης του μαθητευόμενου (21,78€).

Σε μία κανονική χώρα, το Κράτος θα περιμέναμε να πριμοδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα ώστε να βοηθήσουν στην εισαγωγή των νέων στην αγορά εργασίας.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου: «Να παρέμβει ο Υπουργός Εργασίας για το «μπούλινγκ» του ΕΔΟΕΑΠ προς τους εκδότες»

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Εν μέσω πανδημίας και με το σύνολο των επιχειρήσεων του Περιφερειακού Τύπου να βιώνει τις δυσκολότερες μέρες ...