Αρχική > Αγροτικά > Προβλήματα λόγω αδιάθετης παραγωγής ελαίου λεβάντας σε Γρεβενά και Βόιο – Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Προβλήματα λόγω αδιάθετης παραγωγής ελαίου λεβάντας σε Γρεβενά και Βόιο – Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες που ασχολούνται με τα αρωματικά φυτά και πιο συγκεκριμένα με την παραγωγή ελαίου από λεβάντα σε Γρεβενά και Βόιο Κοζάνης, παραγωγή που εξελίσσεται σε πάνω από 3000 στρέμματα.

Οι νέοι κυρίως αγρότες, αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας, που στράφηκαν σε αυτή την παραγωγή, λόγω και των προσδοκιών για σίγουρο εισόδημα και “εξωστρέφεια” που καλλιέργησε η διαχρονική κυβερνητική πολιτική, ενταγμένη στην ΚΑΠ, βλέπουν τώρα τους κόπους τους να μην ανταμείβονται, αφού για δεύτερη χρόνια μένει αδιάθετη η παραγωγή τους, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ταυτόχρονα, αυτή η εξέλιξη έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο να συνεχιστεί αυτή η παραγωγή και την νέα χρονιά λόγω και του υψηλού κόστους παραγωγής.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

Να αναπληρωθεί πλήρως το χαμένο εισόδημα των αγροτών- παραγωγών ελαίου από λεβάντα και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

(φωτο αρχείου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Διαδικτυακή εκδήλωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Μακεδονίας για το Πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κυριακή 18/4/2021 στις 6.00 μμ «Συζητάμε και διαμορφώνουμε με την κοινωνία το Πρόγραμμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία»   ...