Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-Έτοιμο το Εδαφολογικό Κέντρο Σερβίων

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-Έτοιμο το Εδαφολογικό Κέντρο Σερβίων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας υπεγράφη από τον δήμαρχο Αθανάσιο Κοσματόπουλο και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νικόλαο Ασημόπουλο, για τη λειτουργία του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων.

Το κτίριο του Εδαφολογικού Κέντρου Σερβίων -που παρέμενε σύμφωνα με τη Δημοτική αρχή ανενεργό εδώ και δύο δεκαετίες περίπου και θα συστεγάσει το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου – αποκαταστάθηκε, συντηρήθηκε και πλέον είναι έτοιμο να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο του Δήμου αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας, στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό και επιστήμονες.

Η λειτουργία του Εδαφολογικού ήταν μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής με την πρώτη συνεργασία να αφορά το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητές και φοιτητές του οποίου, με αφορμή την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου, επισκέφθηκαν τους χώρους του Εδαφολογικού Κέντρου όπου και ενημερώθηκαν από τον και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δήμου υπεύθυνο για τη διαχείριση-λειτουργία του Εδαφολογικού Δημήτρη Κουκάλη.

DSC_0293

Σπουδαστές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών με επικεφαλής τον Πρόεδρο και καθηγητή του τμήματος Γεώργιο Χαραλαμπίδη, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εδαφολογικού το οποίο από εδώ και πέρα θα αποτελεί μέρος της πρακτικής τους εξάσκησης, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, συνδέοντας έτσι τη θεωρητική με την εργαστηριακή εκπαίδευση.

DSC_0301

«Ήταν ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η λειτουργία του Εδαφολογικού Εργαστηρίου», τόνισε ο κ. Κοσματόπουλος υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη βαρύτητά του στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Η συγκεκριμένη συνεργασία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Υλοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

– Ανάπτυξη ερευνητικών υποδομών

– Οργάνωση συνεδρίων

– Επιμόρφωση κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού κ.α.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας καθηγητές και φοιτητές συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο Σταύρο Παπαδόπουλο επισκέφθηκαν τη Βυζαντινή Καστροπολιτεία των Σερβίων όπου και τους έγινε σχετική ενημέρωση από την πρόεδρο του Μ.Ο. Σερβίων Χρυσάνθη Καραγιαννίδου.

DSC_0311

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team