Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πρώτο κουδούνι για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας – Ξεκινά τη λειτουργία του με 12 μαθητές

Πρώτο κουδούνι για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας – Ξεκινά τη λειτουργία του με 12 μαθητές

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Στο δικό τους γυμνάσιο θα κάνουν μάθημα από φέτος 12 μαθητές με ειδικές ανάγκες από την Πτολεμαΐδα και την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, καθώς χτύπησε για πρώτη χρονιά φέτος το κουδούνι στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, στη νέα εκπαιδευτική δομή που δημιουργήθηκε στην Πτολεμαΐδα.

Με τις ευχές του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Αυξωνίδη,  του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, του δημάρχου Εορδαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για καλή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους  μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας, που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα “Βούλγαρη”.

Τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλλαν στην ίδρυση και  λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου στην Πτολεμαΐδα εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης. Ο Παναγιώτης Πλακεντάς έκανε ειδική μνεία στις προσπάθειες του δήμου Εορδαίας και του δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη, των προϊσταμένων της εκπαίδευσης και των τεχνικών υπηρεσιών  της αντιπεριφέρειας που φρόντισαν να είναι έτοιμο το Ειδικό Γυμνάσιο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ ζήτησε την κατανόηση των γονέων για την μεταφορά του Ειδικού Εργαστηρίου στο πρώην δημαρχείο Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Χριστόφορο (στεγαζόταν στο συγκρότημα “Βούλγαρη”),  σημειώνοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η μεταφορά του.

Να περάσουν τα παιδιά μια καλή χρονιά ευχήθηκε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ευχόμενος ιδιαίτερα καλή πορεία στο καινούριο σχολείο, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, τονίζοντας ότι πλέον τα παιδιά δεν θα είναι αναγκασμένα να μεταφέρονται στο Ειδικό Γυμνάσιο στην Άνω Κώμη. «Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα για να ιδρυθεί αυτό το σχολείο και θεωρούμε ότι είναι παιδί μας και πρέπει να το στηρίζουμε αυτό το σχολείο», είπε ο δήμαρχος και ευχαρίστησε «όλους όσους βοήθησαν για να ιδρυθεί, γιατί χρειάστηκε ένας πολύ μεγάλος αγώνας. Και ήταν πολλοί αυτοί που βοήθησαν, κυρίως οι βουλευτές μας, η περιφέρεια, είχα μια στενή συνεργασία το τελευταίο διάστημα με τον αντιπεριφερειάρχη γι’ αυτό το θέμα,  και η διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, γιατί πέρασε από μια μπόρα αυτό το σχολείο. Κόπηκε στην αρχή από το Υπουργείο και στη συνέχεια με τις παρεμβάσεις όλων καταφέραμε και το ιδρύσαμε…», είπε, σημειώνοντας αυτό που είπε ο διευθυντής Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου « γι’ αυτό το σχολείο μόνο οι πέτρες δεν βοήθησαν.»

Να γίνει τετραθέσιο το Ειδικό Δημοτικό

Να επιδειχθεί αντίστοιχο ενδιαφέρον, να βοηθήσουν και οι πέτρες, για να γίνει τετραθέσιο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, ζήτησε ο διευθυντής του σχολείου, Γιώργος Παπαδόπουλος, καθώς, όπως εξήγησε, εάν γίνει τετραθέσιο το σχολείο θα αυξηθεί και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που το στελεχώνουν, με τον Σάββα Ζαμανίδη να απαντά «να φέρετε την πρόταση στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας».

Τη συγκίνησή της γιατί ένας σχεδιασμός ετών έφθασε στο τέλος του με την ίδρυση του Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πτολεμαΐδας, εξέφρασε η διευθύντρια της Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα, ευχαριστώντας θερμά όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το νέο σχολείο ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η ειδική αγωγή στο νομό μας βρίσκεται σε υποδειγματικό επίπεδο.»

«Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου θα βοηθήσει ώστε τα παιδιά να πάρουν όχι μόνο τις απαραίτητες γνώσεις στο Γυμνάσιο αλλά και αργότερα στις Λυκειακές τάξεις να αποκτήσουν την επαγγελματική γνώση, που θα τους οδηγήσει αργότερα στην επαγγελματική καταξίωση και αυτοεπιβεβαίωση, τόνισε ότι διευθύντρια του νέου σχολείου Αρίστη Στεργιάδου.

Ξεκινάμε καλά και θα ολοκληρωθούν γρήγορα τα κενά των εκπαιδευτικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχολικός σύμβουλος Δημήτρης Πλωμαρίτης, ενώ και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας Θεοδόσης Βόιτσες δήλωσε ότι η χρονιά ξεκινά καλά, με λίγα κενά.

Τα νέα παιδιά στο Ειδικό Νηπιαγωγείο καλωσόρισε η διευθύντρια του σχολείου Ελευθερία Φουστέρη, ενώ καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στο έργο των εκπαιδευτικών ευχήθηκε επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, Παντελής Παπαοικονόμου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΠΑΝΣΕΚΤΕ «Ωράριο και μουσική. Νέες αστοχίες εις βάρος των καταστημάτων της Εστίασης»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Άστοχα τα μέτρα της απαγόρευσης της μουσικής και το κλείσιμο της εστίασης στην 10:45 μ.μ., ...