Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Πρώτη μέρα καραντίνας στη Μεσοποταμία- Εκατοντάδες ερωτήματα από πολίτες και επιχειρήσεις- Λίστα προς την Πολιτική Προστασία ώστε να διευκρινιστούν απαγορεύσεις και εξαιρέσεις- Μεγάλο θέμα η φροντίδα των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων

Πρώτη μέρα καραντίνας στη Μεσοποταμία- Εκατοντάδες ερωτήματα από πολίτες και επιχειρήσεις- Λίστα προς την Πολιτική Προστασία ώστε να διευκρινιστούν απαγορεύσεις και εξαιρέσεις- Μεγάλο θέμα η φροντίδα των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε καθεστώς καραντίνας ζει από χθες στις 8 το βραδύ η Δ.Ε. Μεσοποταμίας στην Καστοριά, με αυτοδιοίκηση, πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει προκύψει και η οποία θα διατηρηθεί για τις επόμενες, τουλάχιστον, 14 ημέρες.

Στην Καστοριά η ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, αν και αναμενόμενες, δημιούργησαν μία γενικότερη σύγχυση για το τι ακριβώς ισχύει και ποιες εξαιρέσεις θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για πολίτες, επιχειρήσεις και εργαζομένους, με τα τηλεφώνα Δήμου και Αντιπεριφέρειας να παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια λίστα ερωτημάτων έχει καταγραφεί και σήμερα στην πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία των Δημάρχων, του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη, αποφασίστηκε να σταλούν όλες οι απορίες στην Πολιτική Προστασία ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες διευκρινήσεις.

Το ερώτημα που φαίνεται να συγκεντρώνει την πιο μεγάλη συχνότητα είναι αυτό για τη φροντίδα ηλικιωμένων ανθρώπων και το κατά πόσο θα υπάρξουν εξαιρέσεις σε αυτή την εφαρμογή του μέτρου, ενώ επίμονα ερωτήματα καταθέτουν και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που βρίσκονται εντός των χωριών της καραντίνας.

Μάλιστα μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις με αγροτικά προϊόντα οι οποίες ετοίμαζαν πολλές παραγγελίες προς παράδοση, αναρωτιούνται τι θα ισχύει από εδώ και στο εξής, ενώ κτηνοτρόφοι και αγρότες κινούνται με ειδικές άδειες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Πάντως από χθες, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Καστοριάς, έχει προκύψει και το ζήτημα για το ποιες περιοχές τελικά είχε «συμφωνηθεί» να παρθούν μέτρα καραντίνας, καθώς ο Γιάννης Κορεντσίδης, με επιστολή του στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πως τα νέα δεδομένα πρέπει να ισχύσουν μόνο για τη Μεσοποταμία και όχι για όλη τη Δημοτική Ενότητα η οποία αριθμεί άλλους 5 οικισμούς.

Μάλιστα επικαλείται και σχετικά έγγραφα- εισηγήσεις που έχουν υπάρξει, μέσα από τα οποία δεν προκύπτει πώς έχει υποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Στη Δ.Ε. Μεσοποταμίας οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές, καθώς έχουν στηθεί τα απαραίτητα μπλόκα σε κομβικά σημεία, ώστε να περιοριστεί η είσοδος και έξοδος στις εκεί Τοπικές Κοινότητες.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Γ΄ Εθνική: Πρώτη νίκη για τον Μακεδονικό Φούφα- Στραβοπάτημα για την Κοζάνη- Ήττα για τον Ερμή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Βγάζοντας πάθος και ψυχή ο Μακεδονικός Φούφα κέρδισε τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου με 3-0 πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη ...